Інформація щодо стану поширення коронавірусної інфекції в Новоград-Волинській громаді

«Протягом минулої доби серед жителів міста виявлено 55 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус», — проінформувала 24 березня заступник начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Леся Становська.
Днем раніше серед жителів міста виявлено 12 нових випадків захворювання на коронавірус.
Протягом минулих вихідних серед жителів міста виявлено 94 нових випадки захворювання на коронавірус.
Станом на 24 березня отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) під наглядом сімейних лікарів 1136 осіб із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19, у тому числі — 35 дітей.
Станом на 9:00, 24 березня, на стаціонарному лікуванні в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» перебуває 105 хворих на коронавірусну інфекцію, у тому числі — дві дитини. Серед пацієнтів, які перебувають на лікуванні в стаціонарі, 43 особи знаходяться на кисневій підтримці, з них два пацієнти — на апараті ШВЛ.
Днями від ускладнень коронавірусної інфекції померла жителька міста 1940 р.н.
Шановні мешканці! У Новоград-Волинській міській громаді епідемічна ситуація щодо захворюваності на СOVID-19 дуже складна. Тому вкотре нагадуємо про прості, але дієві поради, як уберегтися від коронавірусної інфекції та як поводитися, якщо ви вже захворіли.
Якщо відчуваєте симптоми респіраторного захворювання (гарячку з раптовим підвищенням температури тіла, яка може коливатись від 37,4 до 40°С, появу сухого кашлю та втоми, втрату нюху та смаку та ін.), то самоізолюйтеся та обмежте контакти з іншими людьми, використовуйте захисну маску для обличчя (її слід регулярно замінювати/знезаражувати).
Закликаємо не піддаватися паніці, але бути відповідальними: за найменших ознак хвороби — зателефонуйте своєму сімейному лікарю та повідомте його про свій стан та симптоми. Сімейний лікар вас проконсультує та збере всю необхідну інформацію, проаналізує її та визначить, чи є ризик коронавірусної інфекції.
Якщо у вас немає свого сімейного лікаря (не підписали декларацію з відповідним спеціалістом), з 8:00 до 16:00 можна зателефонувати в Call-центр закладу. Працівники центру зможуть записати вас на консультативний прийом: (067) 617-01-65; (050) 345-07-94; (063) 025-97-95; (044) 499-99-56.
Охочі вакцинуватися від COVID-19 можуть зареєструватися на порталі «Дія», через Національний контакт-центр Міністерства охорони здоров’я за телефоном: 0 800 60 20 19, а також за допомогою мобільного додатку «Дія 2.0», та очікувати повідомлення про запрошення на вакцинацію.
За інформацією міської ради