Що не працюватиме у вихідні?

МІСЬКА ВЛАДА ЗАТВЕРДИЛА ЖОРСТКІ ЗАБОРОНИ
23 березня відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Миколи Боровця. Засідання було проведено спільно з головою Новоград-Волинської РДА В’ячеславом Авраменком.
На комісії заслухано заступницю міського голови Ірину Гудзь, генерального директора КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання» Василя Бориса, завідувачку Новоград-Волинського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» Наталію Корпач, директорку КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради Інну Вошко.
Василь Борис під час свого виступу зауважив: «Наразі в лікарні є величезна проблема, а саме: недостатність кисневого забезпечення. Постає гостра необхідність вживати радикальних заходів, оскільки наших пацієнтів уже не госпіталізують у Житомир, а везуть у Пулини».
Тож вирішено запровадити додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи в доповнення до діючих обмежень, встановлених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території Новоград-Волинської міської територіальної громади.
Вирішено:
У вихідні, з 00 год 00 хв суботи 27.03.2021 року до 24 год 00 хв неділі 28.03.2021 року включно, на території Новоград-Волинської міської територіальної громади заборонити:

  • приймати відвідувачів сімейних магазинів «CRAFT» ФОП Гладкий А.Г., ТОВ «ФОРА», склад-магазин та магазини «ДОБРИНЯ», магазини ТОВ «АТБ-маркет», мінімаркети «ВІЛМА», ТОВ «ЮВІЛЕЙНИЙ», магазин «FISH DELI», магазин «АРКАДА», магазин «МЕРКУРІЙ», магазин «СВОЯ ЛІНІЯ», магазини ТОВ «МІСЬКЕ СПОЖИВЧЕ ТОВАРИСТВО», «ПОДІЛЬСЬКИЙ ФЕРМЕР», «БРУСИЛІВСЬКІ КОВБАСИ», «РОДИННА КОВБАСКА», «СТОВПИНСЬКІ КОВБАСИ»;

  • діяльність ринків: кооперативний ринок «Урожай», ринок ТОВ «Тандем», КТП «Міський ринок», ринок «АВАНГАРД»;

  • роботу всіх промислових магазинів (будівельні матеріали, засоби гігієни та побутова хімія, посуд та ін.);

  • роботу зоомагазинів та продаж кормів, домашніх тварин, ветеринарних препаратів;

  • проводити діяльність з надання телекомунікаційних послуг, продаж друкованих засобів масової інформації;

  • продаж насіння, засобів захисту рослин, квітів та аксесуарів;

  • діяльність поштових відділень та банківських установ;

  • діяльність перукарень, салонів краси та закладів побутового обслуговування населення;

  • роботу ювелірних крамниць;

  • роботу закладів громадського харчування (у тому числі — і робота «на винос», виїзна (виносна) торгівля) та розважальних закладів;

  • роботу станцій технічного обслуговування та продаж автозапчастин.


Дозволити:

  • роботу аптекам та автозаправним станціям;

  • роботу продовольчих магазинів, з 10:00 до 16:00, що не перераховані вище, з дотриманням діючих обмежень, встановлених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, крім продажу алкогольних напоїв.


У вихідні, з суботи 27.03.2021 року до неділі 28.03.2021 року включно, заборонити рух міських та приміських маршрутних автобусів, крім службового перевезення медичних працівників (відповідно до графіків, поданих відділом з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення Новоград-Волинської міської ради).
Заборонити на території Новоград-Волинської міської територіальної громади на період дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки проведення богослужінь, якщо не забезпечено наявності в споруді, приміщенні не менше 10 квадратних метрів на одну особу.
Заборонити на території Новоград-Волинської міської територіальної громади на період дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки перебування на територіях загального користування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі — виготовлених самостійно.
У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації генеральному директору КНП «Новоград-Волинське міське територіальне медичне об’єднання» негайно приступити до реконструкції системи киснепостачання. При розробці плану виконання врахувати позитивний досвід Овруцької міської ради. Укласти договір із підрядником на монтаж та підключення кисневої станції.
Мобільним групам з питань запобігання занесенню і поширенню COVID-19 серед населення Новоград-Волинської міської територіальної громади за напрямком контролю за роботою закладів торгівлі, громадського харчування, сфери побуту тощо та Новоград-Волинському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, Новоград-Волинському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області у вихідні, з суботи 27.03.2021 року до неділі 28.03.2021 року включно, здійснити контроль за дотриманням санітарного законодавства і здійсненням протиепідемічних заходів закладами громадського харчування, ринками, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів тощо.
Інформація міської ради