«Балакаючі світлофори»: одним допомагають, іншим заважають

«Балакаючі світлофори»: одним допомагають, іншим заважають

Світлофори зі звуковим супроводом, яким обладнали найбільш людні перехрестя, вимикаються на ніч і спати не заважають.
На цьому наголошують у міській раді у відповідь на критичний допис у Фейсбуці. Одна з мешканок будинку, що розташований неподалік від такого перехрестя, розмістила відео, на якому чути, як у темний час доби гучномовець на світлофорі досить голосно сповіщає пішоходів про дозвіл/заборону переходу вулиці. Звягельчанка пожалілася, що постійні оголошення чути у квартирі навіть при зачинених вікнах, і це заважає відпочивати.
У міській раді пояснили, що гучномовці вмикаються о 6:30 і вимикаються о 20:00. Тобто, у нічний час вони не працюють і не заважають.
Як підкреслила секретар міської ради Оксана Гвозденко, на жаль, серед жителів громади є значна кількість людей із вадами зору, для потреб яких, власне, й було встановлено «балакаючі світлофори». Вона закликала решту населення поставитися до ситуації з розумінням.
Додамо, що цими днями КП «Шляхрембуд» встановив на пішохідних переходах 13 гучномовців, які дублюють для незрячих пішоходів сигнали світлофора. «Балакаючі світлофори» з’явилися на перехрестях по вулицях Житомирській, Пушкіна, Шевченка. Зокрема, у «Зелених», біля «Норми», біля «Торгового дому» та біля «Супутника». На це витрачено 64 тисячі гривень із міського бюджету.
Олег БРЮХАНОВ