Під час гасіння пожежі на горищі двоповерхового житлового будинку на 4 квартири рятувальники евакуювали 8 громадян

Під час гасіння пожежі на горищі двоповерхового житлового будинку на 4 квартири рятувальники евакуювали 8 громадян

28 березня, о 07:24, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в цегляному двоповерховому житловому будинку на 4 квартири в Новограді-Волинському.
На місці події бійці ДСНС встановили, що осередок загоряння знаходиться на горищі будівлі, де вогонь охопив речі домашнього вжитку та вже почав перекидатися на шиферну покрівлю. Врахувавши всі фактори ризику, керівник гасіння пожежі залучив на допомогу ще одне відділення рятувальників.
Для гасіння пожежі на горищі рятувальники проклали дві рукавні лінії. Одну — через сходову клітину, а другий ствол подали через вікно горища, за допомогою триколінної драбини. У процесі гасіння вогнеборці провели евакуацію 8 громадян з усіх 4 квартир будинку. На щастя, ніхто з них не постраждав.
Зусиллями фахівців ДСНС уже за 13 хв пожежу було локалізовано та о 10:10 — ліквідовано. Вогнем знищено 40 кв.м шиферної покрівлі та домашнє майно мешканців будинку, що зберігалося на горищі. Вдалося запобігти поширенню полум’я всередину квартир, і всі вони залишилися неушкодженими вогнем.
До ліквідації загоряння залучалося 10 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.
Попередня причина пожежі — коротке замикання електромережі на горищі будинку. Усі остаточні обставини надзвичайної події встановлюють фахівці.
УДСНС України в Житомирській області