Кожен заклад освіти може приймати рішення щодо змішаної форми навчання в початковій школі

На цьому наголошують у зверненні управління освіти і науки міської ради.
Станом на 28 березня 2021 року в Житомирській області встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 р. №1236 зі змінами на території регіонів, на яких установлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки, додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 3 цієї постанови, забороняється відвідування закладів освіти, незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.
Проте, враховуючи значний ріст захворювання на COVID-19 серед жителів громади, у тому числі — й дітей, у період із 26 лютого по 19 березня 2021 року всі класи закладів загальної середньої освіти працювали в дистанційному режимі. Зважаючи на звернення батьків, стабілізацію випадків захворювань серед жителів міста, рекомендації фахівців органів охорони здоров’я, провівши моніторинг ефективності організації дистанційного навчання, рішенням міської комісії ТЕБ і НС від 25.03.2021 року з 29 березня відновлено освітній процес у 1-4 класах в очному форматі у всіх закладах загальної середньої освіти Новоград-Волинської міської територіальної громади.
Враховуючи, що епідемічна ситуація в місті та особливо в районі продовжує бути складною, кожен заклад освіти може приймати рішення щодо змішаної форми навчання в початковій школі. У класах, де, відповідно до заяв, переважна більшість батьків обирає дистанційну форму навчання, закладом буде надана така можливість. Також для окремих дітей, які перебувають у зонах ризику, тобто мають супутні захворювання, за заявою батьків будуть організовані інші форми навчання, зокрема: індивідуальне, сімейне, дистанційне, які передбачені чинним законодавством.
Шановні батьки! Просимо бути виваженими, толерантними у вирішенні питання організації форм освітнього процесу та з розумінням ставитися до ситуації, яка складається. Ми намагаємося враховувати всі пропозиції, максимально створити належні умови для організації як дистанційного навчання, так і очного. Для дотримання карантинних вимог при очному навчанні в кожному закладі освіти всі працівники забезпечені захисними масками, щитками, рукавичками, придбані всі необхідні засоби дезінфекції тощо. Щоденно проводиться температурний скринінг, систематичне провітрювання та прибирання класів, забезпечується обмеження в пересуванні учнів по закладу, дотримання дистанції в їдальні, забороняється відвідування закладів особами, які не є учасниками освітнього процесу. У разі відповідної температури повітря, є можливість організовувати уроки в «повітряних» класах на території закладу. З відповідними заходами та вимогами ви можете ознайомитися на офіційних сайтах закладів освіти.
Із метою недопущення поширення коронавірусної інфекції, закликаємо вас, шановні батьки, своєчасно інформувати класних керівників про захворювання дітей, залишати їх удома у випадку, якщо в родині хтось хворіє або перебуває на самоізоляції. Відповідальне, свідоме ставлення до власного здоров’я та здоров’я оточуючих, дотримання всіх протиепідемічних заходів допоможе нам якісно організовувати освітній процес з урахуванням його оптимальних варіантів та зберегти здоров’я всіх учасників освітнього процесу.
За матеріалами управління освіти і науки міської ради