Головний лікар подякував підприємцям, які не допустили кисневої кризи

Головний лікар подякував підприємцям, які не допустили кисневої кризи

«Кисень — порятунок для хворого. Лікування хворих на COVID-19 показало, що пацієнти, які мають легеневу недостатність, потребують оксигенації — постійної подачі кисню.
Є три способи подачі медичного кисню пацієнту. Перший — підвезення його у великих балонах у відділення, які потім під’єднують до апаратів, зокрема ШВЛ, кисневих масок. Другий — виділення кисню з повітря, завдяки кисневому генератору. І ще один — подача кисню через кисневий концентратор.
Усе це є в лікарні м.Новограда-Волинського, бо питання щодо кисню було поставлено ще на початку пандемії COVID-19. Але ситуація може швидко перетворитися із складної в катастрофічну», — зазначив на сторінці Новоград-Волинського міськрайТМО Василь Борис, гендиректор закладу.
«Так і сталося 27.03.2021 р. — закінчувався кисень у балонах. Важко, коли знаєш, як допомогти хворому, але нічим це зробити. Проблема з медичним киснем — не тільки у нас, це — проблема у всіх лікарнях, де місця заповнені хворими «під зав’язку».
Тому я звернувся до приватних підприємців О.М.Ющенка та С.В.Канюки за допомогою. І вже 28.03.2021 р. з Києва було доставлено 55 балонів та з Житомира — 50 балонів життєво необхідного кисню», — подякував за допомогу Василь Борис.
За інформацією КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО»