Колишню посадовицю райдержадміністрації обвинувачують у службовій недбалості

Новоград-Волинською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки, скоєного колишньою посадовою особою райдержадміністрації (ч.2 ст.367 КК України).
Колишню керівницю відділу однієї з райдержадміністрацій обвинувачують у тому, що вона, виконуючи на той час обов’язки голови тендерного комітету, допустила визначення переможцем тендерних торгів підприємство, яке запропонувало поставити шкільне обладнання вартістю 833 тис. грн.
Відповідно, з бюджету постачальнику перераховано зазначену суму.
Проте було встановлено, що насправді реальна вартість шкільного обладнання на той період становила майже удвічі менше — 409 тис. грн.
Неправомірні дії колишньої посадовиці викрито прокурорами спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
Справу розглядатиме Новоград-Волинський міськрайонний суд.
Новоград-Волинська окружна прокуратура забезпечуватиме публічне обвинувачення.
Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Новоград-Волинська окружна прокуратура