Житомирський рибоохоронний патруль інформує!

Із 1 квітня для багатьох видів риб водойм нашої області розпочався нерестовий період. З метою забезпечення сприятливих умов для відтворення водних біоресурсів, Управління державного агентства рибного господарства в Житомирській області 23 березня 2021 року видало наказ №9-у «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області у 2021 р.».
Строки весняно-літньої нерестової заборони:

  • з 01 квітня по 20 травня — на річках та їх кореневих водах (русла річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами);

  • з 01 квітня по 10 червня включно — на водосховищах;

  • з 01 квітня до 30 червня включно — у придаткових водоймах (непроточних при найнижчому рівні води: протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, у тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені).


Нагадуємо, що до 30 червня продовжує діяти заборона на будь-який вилов річкових раків на території Житомирської області.
Місцями нересту вважати мілководні, зарослі вищою водною рослинністю або закорчовані ділянки водойм, стариці, заплави та заливні луки, прибережну рослинність водних об’єктів.
Крім того, забороняється проведення змагань із рибальства і підводного полювання та пересування на водоймах області будь-яких плавзасобів, за винятком плавзасобів органів рибоохорони та інших держаних органів, що використовуються під час виконання ними службових обов’язків.
Забороняється проведення на рибогосподарських водних об’єктах та їх прибережних захисних смугах будівельних, днопоглиблювальних, вибухових, бурових та інших видів гідромеханічних робіт, добування будівельних матеріалів (піску, гравію та ін.).
Суб’єктам господарювання всіх форм власності, у тому числі — суб’єктам малої енергетики, не допускати різких коливань рівнів води в рибогосподарських водних об’єктах.
Під час нерестової заборони рибалкам-любителям дозволено лов риби з берега на водоймах у межах населених пунктів, за межами місць нересту риби, однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком або спінінгом.
У разі виявлення фактів незаконного вилову риби, просимо повідомляти на «гарячу лінію» Житомирського рибоохоронного патруля цілодобово за телефонами: (0412) 24-57-81 та (067) 414-60-74.
Інформація Житомирського рибоохоронного патруля