Служба у військовому резерві територіальної оборони — це запорука безпеки рідного краю та можливість одночасно будувати цивільну та військову кар’єру

Служба у військовому резерві територіальної оборони — це запорука безпеки рідного краю та можливість одночасно будувати цивільну та військову кар’єру

Сьогодні ми дійсно впевнені, що якби воякам УПА допомагало абсолютно все населення, перемога наших дідів була б можливою ще тоді! Чого ж тоді варті наші вишиванки й тужливі пісні про героїчну боротьбу нашого народу, якщо ми сподіваємося на когось, а не діємо самі?
Старший прапорщик ОНИЩУК Микола Анатолійович
Із 1980 року по 2001 рік проходив військову службу в складі Південної групи військ (Угорщина), Північно-Кавказькому та Прикарпатському військових округах, Північному оперативному командуванні — від рядового до старшого прапорщика.
У травні 2019 року він вирішив знову пов’язати своє життя зі Збройними силами України, тому підписав контракт служби у військовому резерві в складі 140-го окремого батальйону територіальної оборони.
Такий контракт укладається на добровільній основі й практично не відволікає людину від постійного місця роботи. Працює Микола Анатолійович із 2005 року й донині майстром заготівельної дільниці цеху механозбиральних робіт ТОВ ВО «ТЕХНА», де також користується повагою серед колег та підлеглих. Кілька разів на рік (щомісячно) Микола Анатолійович у числі резервістів територіальної оборони та патріотично налаштованих військовозобов’язаних нашого міста й району залучається до участі в одноденних вишколах із проведенням практичних занять із вогневої, тактичної підготовки, мінної безпеки, тактичної медицини та, зазвичай тижневих, зборах, під час яких зберігається заробітна плата, а безробітні отримують певні виплати.
У вересні 2019 року відбулися навчальні збори з бригадою територіальної оборони Житомирської області. За результатами проведення зборів головний старшина 1-ї стрілецької роти 140-го окремого батальйону територіальної оборони, старший прапорщик Онищук Микола Анатолійович нагороджений Почесною грамотою від керівництва міста за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, відмінні особисті навички та розумну ініціативу під час виконання навчально-бойових завдань щодо захисту народу України в ході тактичного навчання в складі оперативного резерву військової частини.
Приємно, що є серед нас такі люди, як Микола Анатолійович, яким не байдуже те, що відбувається сьогодні в нашій країні та завжди готові «Захистити свій дім — захистити Україну» — саме цей вираз написаний на шевроні нашого батальйону територіальної оборони.
Командир військової частини А7306, підполковник Олег Климчук запрошує військовозобов’язаних, які служили, та осіб, які не служили, але мають військові спеціальності, підписати контракт для проходження служби в резерві в територіальній обороні міста Новограда-Волинського та району.
За детальною інформацією звертайтеся до Новоград-Волинського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки або за тел.: (04141) 3-50-63.
Інформація та фото в/ч А7306