Оркестр ВПС США в Європі відкриває концерт-класи в Україні

Оркестр ВПС США в Європі відкриває концерт-класи в Україні

Музичні посли США представляють унікальну освітню програму для підтримки молодих музикантів в умовах COVID-19. Цього року Оркестр військово-повітряних сил США приєднався до складу журі конкурсу Sunny Clarinets і підготував серію концерт-класів для кларнетів і саксофонів.
Виступи USAFE Band, робота з українськими виконавцями, сесії питань і відповідей відбуваються в межах Sunny Clarinets Festival 2021. Відкриті онлайн-зустрічі з Оркестром ВПС США в Європі під керівництвом підполковника Крістіни М.Мур Уррутія, командира та диригента, відбулися 8 та 9 квітня, наступні заплановані на 4 та 5 травня.
Серед кураторів — справжні віртуози: майстер-сержант Сьюзан Гов’є, кларнет; технік-сержант Брайан Коннолі, саксофон; штаб-сержант Меган Янковскас, кларнет; старший рядовий авіації Да Танг, кларнет; старший рядовий авіації Сара Козано, саксофон; старший рядовий авіації Джозеф Е.Руллі, саксофон.
У музичній програмі — найкращі твори Джорджа Гершвіна, Астора П’яццоли, Гордона Левіна та Євгена Адамцевіча, що пролунають за підтримки America House та Window on America. Дізнатися більше про військових музикантів, освітні ініціативи та особливості концерт-класів можна на Facebook сторінці фестивалю Sunny Clarinets.
Уперше в Україні — можливість узяти участь у заходах USAFE Band відкрита для всіх, хто знаходить натхнення в музиці. Навіть більше — молоді музиканти з усієї країни створять спільний проєкт з оркестром. Деталі участі в Unique & United Project будуть повідомлені протягом концерт-класів.
Єлизавета БОРОВЦОВА, медіа-менеджер