Рішенням суду оштрафували дванадцять ексдепутатів

Рішенням суду оштрафували дванадцять ексдепутатів

Дванадцять депутатів Новоград-Волинської міської ради та Городницької селищної ради Новоград-Волинського району попереднього скликання допустили порушення та не дотрималися вимог ч.2 ст.45 Закону України «Про запобігання корупції». Про це повідомила Ірина Мельник, прокурор Новоград-Волинської окружної прокуратури.
Усі правопорушення стосуються несвоєчасного подання декларацій особами, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями. Тобто, ексдепутати не подали декларації протягом 20 робочих днів із моменту припинення повноважень депутата міської та селищної рад.
Новоград-Волинська окружна прокуратура забезпечила участь у розгляді адміністративних протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, вчинені колишніми депутатами міської та селищної рад.
Серед причин, названих порушниками в судовому засіданні, — незнання законодавства, заклопотаність приватними справами тощо.
Однак Новоград-Волинський міськрайонний суд не визнав це поважними причинами. Натомість видав постанови про визнання всіх дванадцяти депутатів винними у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.1 ст.172-6 КУпАП та застосування стосовного кожного штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.
Підготував Олег БРЮХАНОВ