Оберемо гідну владу — будем жити краще

Найголовніше на цих виборах — зробити так, щоб ці вони стали першим винятком із сумновідомої української традиції, коли про передвиборні обіцянки забувають, як тільки виборча комісія вручає депутату мандат. Для цього треба відкидати ті політичні сили та їх кандидатів, які пропонують програми і гасла фантастичні як для місцевої влади.
Тож, якщо політична сила обіцяє вам у міській чи сільській раді встановити справедливі тарифи, пам’ятайте, що насправді тарифи встановлює тільки уряд, а точніше, НКРЕ — Національна комісія з регулювання енергетики.
Так само треба ставитись із сумнівом і до обіцянок зменшення вартості газу за рахунок українського видобутку. Насправді його ціна залежить від невигідного газового контракту 2009 року, який вимушено підписала український прем’єр. І жодні красиві виступи, заклики і критика уряду той контракт змінити, на жаль, не можуть. Навіть, якщо зібрати підписи і відправити їх прямо Путіну в Москву.
Комічно виглядають обіцянки створити контрактну армію за допомогою рішень мера чи навіть цілої районної ради. Втім, є один спосіб — якби ті гроші, що були витрачені на рекламу, віддати українській армії, то у держави точно була б можливість найняти на добру зарплату 250 тисяч професійних солдат.
Поза тим, чи всі розуміють, що найголовніше зараз в Україні, — мир? Крихке перемир’я, яке встановилося на Сході, вже дозволило демобілізувати додому із зони конфлікту десятки тисяч захисників.
У перспективі мир зменшить наші витрати на оборону. Фінансування бюджету повернеться до вирішення найгостріших економічних проблем. Не буде війни, — буде і зростання виробництва, і гроші на соціальні пільги та підвищення зарплат.
Тому настільки важливо вберегти країну від нового сепаратизму. Не помилитися на виборах. У жодному разі не обрати таких, хто завтра захоче проголосити Бесарабську, Закарпатську чи якусь іншу народну республіку.
Знекровлена війною, з відірваним Кримом і незагоєним Донбасом наша країна гостро потребує передишки у війні.
Саме з такими гаслами на виборах йде президентська партія БПП-Солідарність, розуміючи, що є найважливішим і найреалістичнішим з усіх завдань на сьогодні.
Для остаточної зміни місцевої влади обрані 25 жовтня депутати будуть реалізувати президентський план децентралізації влади. Це їм до рук потраплять нові, значно більші, бюджети. Це з них ми будемо запитувати про стан лікарні і школи, про каналізацію і водопровід, прибирання прибудинкових територій у містах.
Від місцевої влади залежить наш дім і наше життя. Тому настільки важливо не помилитись і обов’язково обрати гідну та професійну місцеву владу.
Олександр СОКОЛОВ