«Укрзалізниця» відновила пасажирське сполучення на Житомирщині

Із 5 травня, з 00:01 годин, «Укрзалізниця» відновила посадку та висадку на станціях Житомирської області. Це був останній регіон, де діяли обмеження, пов’язані з карантинними заходами «червоної зони».
Про це повідомила пресслужба «Укрзалізниці».
«Тепер у регіоні будуть застосовані обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня. Це рішення було прийняте 4 травня, у вівторок, на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій», — йдеться в повідомленні.
У зв’язку з цим «Укрзалізниця» оперативно відкрила висадку-посадку, а також продаж проїзних документів до/від станцій Житомир, Коростень, Бердичів, Чуднів-Волинський, Печанівка, Малин, Яблунець, Радулино, Новоград-Волинський, Білокоровичі, Олевськ.
Зокрема, мова йде про такі потяги:
№13/14 «Київ — Солотвино»;
№29/30 «Київ — Ужгород»;
№43/44 «Івано-Франківськ — Київ»;
№45/46 «Ужгород — Лисичанськ»;
№58/57 «Ковель — Одеса»;
№88/87 «Ковель — Новоолексіївка»;
№98/97 «Ковель — Київ»;
№134/133 «Миколаїв — Рахів»;
№142/141 «Львів — Бахмут»;
№188/187 «Ковель — Миколаїв»;
№743/744 «Київ — Львів».

«Тепер усі потяги в країні курсують за графіком, нині немає жодних карантинних обмежень у залізничному сполученні. Щоб зменшити ризик поновлення карантинних заходів та захиститися від вірусу, «Укрзалізниця» закликає дотримуватися маскового режиму в дорозі, ретельно мити руки та утриматися від подорожей, якщо ви погано себе почуваєте», — додають у пресслужбі «Укрзалізниці».
Що стосується станції Новоград-Волинський, то віднині пасажири можуть скористатися потягами №43/44 «Івано-Франківськ — Київ», №45/46 «Ужгород — Лисичанськ», №97/98 «Ковель — Київ».
Олег БРЮХАНОВ