У Новоград-Волинській громаді — «жовтий» рівень епідемічної небезпеки

4 травня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За її результатами вирішено скасувати з 5 травня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Житомирської області та застосувати на території Житомирської області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня.
Врахувуючи це, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Новоград-Волинської міської територіальної громади прийняла відповідне рішення.
Зокрема, з 5 травня, з дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 (зі змінами), відповідно до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19, відновлено:

  • освітній процес у навчальних закладах;

  • роботу закладів торгівлі, торгово-розважальних центрів, ринків, ярмарків, закладів громадського харчування;

  • перевезення пасажирів громадським транспортом у звичному режимі;

  • роботу спортивних залів, дитячо-юнацької спортивної школи, фітнес-центрів, відновлено навчально-тренувальний процес у спортивних спорудах закладами фізичної культури і спорту;

  • роботу закладів культури, проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів;

  • роботу щодо обслуговування громадян Центром надання адміністративних послуг.


Інформація міської ради