Школа в Дідовичах: закрити чи ремонтувати?

Школа в Дідовичах: закрити чи ремонтувати?

18 травня міський голова Микола Боровець здійснив робочу поїздку до с.Дідовичів, де зустрівся з батьками учнів Дідовицької школи щодо подальшого її функціонування.
Основна мета — обговорення з громадою шляхів покращення навчально-матеріальної бази школи, необхідності проведення ремонтних робіт.
Обговорили питання щодо можливості придбання шкільного автобуса та організації підвозу дітей в одну із шкіл міської громади, де створено кращі умови для навчання. Адже наразі Дідовицька школа I-II ступенів є малокомплектною, і в ній навчається 41 учень, наповненість класів — 2-7 учнів. Разом із тим мають місце проблеми, вирішення яких потребує значних фінансових затрат. Зокрема, відсутні внутрішні санітарно-гігієнічні приміщення, потребує ремонту дах спортивної зали, наявна тріщина у фасадній частині стіни. Повного оновлення потребує матеріально-технічна база, у школі відсутній Інтернет.
Проте батьки учнів Дідовицької ЗОШ наполягають, щоб їхні діти навчалися саме в місцевій школі, і не бажають розглядати інші варіанти.
Міський голова Микола Боровець зазначив, що наразі важливо знайти компроміс і забезпечити основний пріоритет — якісний та безпечний освітній процес. Але думка громади обов’язково буде врахована і школу не закриватимуть. Тому доручено розпочати тендерні процедури щодо ремонтних робіт спортивної зали (з бюджету міської територіальної громади на це виділено 400 тис. грн), закупити комп’ютерну техніку та провести Інтернет. Також за спонсорські кошти СТОВ «Птахівник» (директор Валентина Гальчук) планується заміна вікон та облаштування санвузлів.
Фінансова потреба на утримання Дідовицької ЗОШ складає понад 3 млн грн (заробітна плата педагогічних працівників, обслуговуючого персоналу, оплата комунальних послуг тощо), державна субвенція, яка надходить з розрахунку на одного учня, — 671 тис. грн, дофінансування за рахунок освітньої субвенції складає 1,5 млн грн.
За матеріалами міської ради