Цілими сім’ями святкуємо 55: родинна історія професійного училища

Цілими сім’ями святкуємо 55: родинна історія професійного училища

Історія наша бере початок із 1966 року, а цього місяця нам виповнюється 55! Планів у нас багато, а перспектив — ще більше.
Досвідчені педагоги зробили величезний вклад, подарувавши свої знання та навички понад 9,5 тисячам випускникам будівельних професій та чималій кількості учнів-кравців. У цьому й перспектива, що училищний рід будівельників та кравців допомагає людям створювати нові оселі, одяг, сучасну інфраструктуру в різних містах України та Європи.
Цікаво, що маємо цілі династії випускників. Окремі родини кожного десятиліття збагачують історію нашого училища.
Серед перших учениць професії «Штукатур, маляр, плиточник» у 1966 році — Ніна Вилявчук, яка успішно опанувала професію, а згодом свою долю із закладом пов’язали її близькі.
Приєдналася в ряди будівельників учениця Марія Шевчук у 1970 році. Здобувши практичний досвід у будівельній бригаді міста (БМУ-9), у 1992-му прийшла працювати до нас майстром виробничого навчання як Марія Филимонівна Пилипчук. А через роки до нашого колективу приєдналася її дочка Галина Михайлівна Хмельова (1994 р.).
Щороку удосконалюється матеріальна база училища, осучаснюються кабінети, майстерні поповнюються всім необхідним для виробничого навчання. Згадані родини суттєво доповнили базу училища.
На початку 90-х на кравецькій спеціальності навчалися дівчата з родини Пилипчуків. Дочки Олена (у 1994-1997 рр.) й Ольга (2000-2003 рр.) не лише отримали в закладі дипломи, а й зустріли тут своїх майбутніх чоловіків: Володимира Засухіна та Ігоря Нестерука.
Підтримала династію кравців й онучка Лілія (2015-2018 рр.). Свою любов до училища та робітничої професії передала Ніна Володимирівна для невістки Люди — Людмила Володимирівна Кизяк працює в училищі з 2000 року. Майстриня відома нині оригінальними творчими проєктами місцевого, обласного та всеукраїнського рівнів.
У 1992 році під керівництвом директора навчального закладу М.Є.Паламарчука оновлюється колектив. Чимало педагогів до сьогодні навчають фаху молодь: Д.Я.Рудницький, Л.В.Годун, А.У.Шпінь, Г.П.Гайдайчук, Г.А.Гнідовський, А.Л.Денисюк, В.В.Новорок, О.М.Петрик, О.О.Попушой, Г.П.Плюсніна. Під їхнім керівництвом оновлені вікна, двері та фасади корпусів, майстерень, гуртожитку. Приваблює училище також своєю ошатною територією. Створений навчально-практичний центр за професією «Верстатник деревообробних верстатів», де також відбувається стажування педагогічних працівників закладів професійно-технічної освіти з цієї професії.
Г.ГАЙДАЙЧУК, голова методкомісії будівельних професій