Звягельчанин Олег Ніколаєнко став чемпіоном світу з важкої атлетики!

Звягельчанин Олег Ніколаєнко став чемпіоном світу з важкої атлетики!

Вихованець Новоград-Волинської дитячо-юнацької спортивної школи Олег Ніколаєнко здобув дві медалі на чемпіонаті світу з важкої атлетики серед юніорів (до 20 років), що проходив 22-31 травня в Ташкенті (Узбекистан).
У ваговій категорії до 89 кг Олегу не було рівних у ривку. Він став чемпіоном світу із результатом 158 кг. Бронзову медаль Ніколаєнко завоював за сумою двоборства (ривок плюс поштовх), підкоривши 339 кг.
«Уперше важкоатлет із Новограда-Волинського став чемпіоном світу з такого важкого олімпійського виду спорту. Дуже приємно було бачити Олега на найвищій сходинці п’єдесталу з прапором України. На його честь прозвучав наш національний гімн. Він — у масці, але не в змозі стримати емоції. На його очах сльози — сльози чемпіона, які він витирає накинутим на плечі українським прапором... Козацькому роду — нема переводу! Слава Україні!» — коментуючи подію, не менш емоційним за чемпіона був і його перший тренер, президент Федерації важкої атлетики Житомирської області Валерій Постіженко.
Від імені Федерації важкої атлетики Житомирської області та від всієї спортивної громади міста Новограда-Волинського він привітав Олега з відмінним результатом.
«Віримо в нього і бажаємо ще багато гучних перемог! Нагадаю, що для Олега Ніколаєнка — це другі офіційні міжнародні змагання. Два роки тому на чемпіонаті Європи серед юнаків віком до 17 років, що проходив в Ізраїлі, він виборов срібло в ривку, оновивши рекорд Європи. Тепер уже можу зізнатися, що цього разу Олег теж ставив амбітні цілі, розраховув на медалі. І не підвів Україну!» — додав Валерій Постіженко.
Підготував Олег БРЮХАНОВ