Підлітки зняли ролик про життя дитини загиблого на війні захисника

Підлітки зняли ролик про життя дитини загиблого на війні захисника

Підлітки з Новограда-Волинського, які мріють стати майбутніми режисерами, залучили місцевих акторів і зняли соціальний ролик «Ескімо», у якому йдеться про життя дітей загиблих на війні захисників. Відео має англійські субтитри, таким чином команда його творців мріє здобути ширшу аудиторію. У створенні використали кадри з трейлеру до фільму «Кіборги» та короткометражного фільму «Chernobyl». Днями діти виклали ролик у ютуб та Інстаграм, де вже здобули чимало схвальних відгуків глядачів.
— Ми повинні говорити на такі важливі теми, — розповіла «Звягелю» 16-річна автор ідеї Вікторія Ярмолюк, яка навчається в ліцеї №11. — Не одна країна нині перебуває в стані війни. Це стосується й нашої України. Не припиняються людські жертви, ламаються долі, батьки втрачають дітей, діти — батьків. Наша робота — про біль, який не згасає в серцях мільйонів, і про бажання жити в мирі. Ми не зможемо повернути людські життя і вилікувати душевні рани, але прагнемо уникнути подальших втрат. Ми маємо пам’ятати тих, хто віддав життя за нас.
Вікторія наголошує, що над проєктом працювала команда однодумців: монтажер та актор Юрій Мирончук, оператор Ксенія Назаренко, окремі кадри відзняла Анастасія Тихонова, Юлія Марвіна брала участь у створенні субтитрів. До участі в зніманні також були залучені діти. Наймолодшим акторам — 3 і 4 роки, інші — учні 1-5 класів ліцею №11.
У подальшому творча команда збирається працювати над створенням нових роликів і поширювати важливі теми в такому форматі.
— Я впевнена,що молодь необхідно підтримувати. Вони талановиті, але ще діти, — поділилася мати 18-річного актора Юрія — Наталія Мирончук. — Дуже хочеться, аби цю роботу на важливу для українців тему люди переглянули і підтримали. Хочеться вірити, що наших дітей помітять і їх мрія стати режисерами здійсниться. Пишаємося вами, діти! У вас усе вийде!
Юлія КЛИМЧУК