Пропозиція організувати місцевий аукціон виробників: піар та продаж на Україну та світ

Пропозиція організувати місцевий аукціон виробників: піар та продаж на Україну та світ

Багато хто нарікає на застарілий сюжет свята «Лесині джерела», тож нові ідеї на батьківщині відомої землячки Лесі Українки — на вагу золота. Зараз особливо актуально, адже в кінці липня відбудеться головне свято Новограда-Волинського.
Одну з нових ідей запропонувала озвучити «Звягелю» Людмила Кизяк, завідувачка кафедри кравців-вишивальників місцевого вищого професійного училища.
Декілька років поспіль колектив училища організовував на Лесине свято майстер-класи з пошиття вишиванок та продаж учнівських різьбярських виробів. Потім влаштовували аукціони, які дуже полюбилися містянам. Їх щоліта чекали, купували аукціонні лоти, змагалися в спритності. Останніми роками ідея пішла в небуття.
— Я багато років виношую ширшу думку — організувати місцевий аукціон, у якому братимуть участь різні наші виробники, — каже Людмила Володимирівна. — Бачила, як подобався наш аукціон містянам, наскільки активно вони купували наші вироби. Це не лише приємна згадка, а й практична користь.
Крім того, у нас є нові виробники, яких не всі знають. От, наприклад, ви знали, що в нашому місті виробляють паперові пакети, які купує вся Україна? А що в нас працює цех із виготовлення звягельських ковбас? Бачите, не всі знають. Настав час активніше популяризувати діяльність місцевих підприємств. Прорекламувати і продати свої вироби — головна мета аукціону. Взяти в ньому участь могли б не лише виробники, а й навчальні заклади, салони краси, ательє, магазини тощо.
Колись, до речі, у місті щороку проходила виставка місцевих підприємств, що демонструвала його виробничі потужності. На фото з нашого архіву це можна прослідкувати. Схоже, час повернутися до традиції, яка дає стимул і надію, що не все втрачено і щось відроджується.
Юлія КЛИМЧУК
Фото з архіву редакції