За кошти бюджету міської громади придбали нове медичне обладнання

За кошти бюджету міської громади придбали нове медичне обладнання

Депутати міської ради ознайомились із медичним обладнанням, придбаним за кошти бюджету міської територіальної громади для КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО». Участь в огляді взяли міський голова Микола Боровець, секретар міської ради Оксана Гвозденко та начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Любомир Дутчак.
Генеральний директор КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» Василь Борис проінформував депутатів міської ради щодо вартості обладнання, його функціонального призначення та використання. Зокрема, з міського бюджету Новоград-Волинської міської територіальної громади було виділено кошти на:

  • літотриптер — 1600,0 тис. грн;

  • відеогастроскоп — 851,5 тис. грн;

  • кисневу ємкість — 1698,280 тис. грн;

  • меблі для відділення екстреної медичної допомоги — 200,0 тис. грн;

  • меблі для інфекційного та пологового відділень — 500,0 тис. грн;

  • поточний ремонт рентгенкабінету на 5-му поверсі поліклінічного корпусу — 200,0 тис. грн;

  • будівництво хірургічного корпусу (співфінансування) — 1500,0 тис. грн.


Також відвідали відреставроване відділення екстреної медичної допомоги, яке відкрили 2 червня. Нагадаємо, що відділення екстреної медичної допомоги реконструйовано з приймального відділення в межах програми Президента України «Велике будівництво». На реконструкцію приймального відділення екстреної медичної допомоги виділено державних коштів на суму 6056,5 тис. грн. Вартість медичного обладнання, що закуплено, відповідно до проєктно-кошторисної документації за державні кошти, складає 1450,1 тис. грн. Сума коштів, які виділено з міського бюджету, — 1258,9 тис. грн. За кошти КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» придбано обладнання на суму 373,4 тис. грн.
Також за кошти Державного бюджету України закуплено обладнання на суму 17250,0 тис. грн.
Наразі у відділенні екстреної медичної допомоги функціонує комп’ютерний томограф, де жителям громади за направленням лікаря безкоштовно можуть здійснити медичну діагностику.
За матеріалами міської ради