Феноменальний успіх В.Л.Весельського на виборах — орієнтованість новоград-волинців на майбутнє!

Феноменальний успіх В.Л.Весельського на виборах — орієнтованість новоград-волинців на майбутнє!

\"ФеноменальнийСаме так можна оцінити результат виборів 25 жовтня 2015 року на посаду міського голови у Новограді-Волинському. Адже розрив у 7 тисяч 39 голосів виборців між В.Л.Весельським і кандидатом, який зайняв друге місце у рейтингу перегонів, а це — 54,12% від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні (19078) — подарунок усіх новоград-волинців від щирого серця у день народження Віктора Леонідовича, що співпав із днем виборів. А те, що такого результату не очікував навіть сам іменинник, яскраво свідчить, що люди повірили йому, бо захотіли перемін на краще. І тільки знаючи В.Л.Весельського, як керівника державного рівня, котрий і справді ці переміни втілить у життя, він досяг цього неймовірного результату!
У понеділок, 26 жовтня, коли Віктора Леонідовича Весельського прийшли привітати його колишні колеги — медичні працівники, він розповів їм своє бачення перших кроків на новій посаді:

— Як я й обіцяв, ми виберемо все найкраще і найприйнятніше із програм усіх шести кандидатів на посаду міського голови, щоб виробити план розвитку міста на найближчі роки. Врахуємо і побажання мешканців мікрорайонів — зі «Смолки», «Дружби», «Зелених», «Морського» і так далі, адже вони найкраще знають, що їм необхідно для нормального життєзабезпечення. І тоді, після обговорення з громадою міста, новообрані 34 депутати міської ради мають затвердити план соціально-економічного розвитку міста. Я провів 120 зустрічей із виборцями, на яких, за підрахунками мого штабу, побувало чотири тисячі вісімсот п’ятдесят чоловік. І скрізь люди висловлювали своє незадоволення нинішньою місцевою владою. Вони не нарікали на низькі пенсії і зарплати, а обурювались тим, що їх не чують і не хочуть почути — їхніх проблем та їхнього болю. Водночас новоград-волинцям імпонувало, що я називав біле — білим, а чорне — чорним. Тож є три блоки питань, над якими почну працювати у першу чергу.
Блок перший — відновити довіру до місцевої влади. Саме тим, що у всьому ми будемо радитись із громадою, будуть наші рішучі дії у цьому напрямку. Другий блок питань — людей надзвичайно непокоять тарифи на воду, проїзд у місцевому транспорті — дорогий, а також те, що діти, які поки що непрацездатні, так само сплачують 4 гривні за проїзд. Це — неправильно, і так не має бути. І в цьому ж блоці питань — ціни на ліки. Ми розберемось і з цінами, і з розташуванням аптек та аптечних кіосків, де їх надмірно, а де — недостатня кількість або повна відсутність. Зв’яжуся з усіма директорами фармацевтичних заводів, щоб ліки надходили прямо із заводів, переговорю з держлікінспекцією, коротше кажучи, розберемось детально і по-справедливості, щоб ділки від фармації не наживалися на біді людей. Не правильно також, щоб людина бігала по місту і шукала необхідні ліки під час лікування у стаціонарі міськрайТМО.
І третій блок питань — потрібно розібратися і з тим, що сільське населення майже не може потрапити на прийоми до необхідних лікарів у місті. Тут ми з вами повинні детально пропрацювати і питання обслуговування лікарями населення, і приміщень, і кадрів — усі ваші пропозиції врахуємо.
На зустрічах із виборцями про вчителів говорили менше, майже не було нарікань на хабарництво, а от про лікарів — конкретно, детально і поіменно. Із цим також будемо розбиратися з усією суворістю і відповідно до законів. Не можна далі терпіти подібне становище! Я обов’язково прийду у колективи до медичних працівників, подякую за те, що підтримали мою кандидатуру на виборах, а потім будемо працювати над вирішенням проблемних питань.
До речі, у першу чергу планую зустрітися з колективами дитячих садочків, щоб турбота про майбутнє покоління була не на словах, а на ділі. Щоб побачити, в яких умовах діти ростуть, розвиваються, навчаються, розібратися і з продуктами харчування для них, словом — з усіма проблемами. Подальші мої кроки — зустрітися з директорами шкіл і керівниками батьківських комітетів. Людина повинна рости, жити, старіти в нормальних умовах.
Я готовий до співпраці і вже розпочав свою роботу. Вірю у здоровий глузд новоград-волинців, щиро вдячний усім, хто мене підтримав на виборах, висловив таку надзвичайну довіру, яку постараюсь виправдати кожним кроком.
Сьогодні я висловлюю сердечну вдячність за підтримку на виборах усім виборцям м. Новоград-Волинський, трудовим колективам, керівникам підприємств, установ та організацій, шкіл і дошкільних навчальних закладів, працівникам мого передвиборчого штабу й активістам, агітаторам, спостерігачам, членам територіальної виборчої і дільничних виборчих комісій, дописувачам до газет — Героям України В.М.Морозу, В.О.Дідківському, Почесному громадянину м.Новоград-Волинський А.А.Ринці, член-кореспондентам Національної академії медичних наук України М.Є.Поліщуку і М.П.Захарашу, колишньому голові Житомирської обласної ради і Житомирської облдержадміністрації А.С.Малиновському, лікарям обласних лікувально-профілактичних закладів Житомирщини, Полтавщини, тим, хто повірив у мене і підтримав у пресі, медичним службам Новограда-Волинського — колективам станцій швидкої медичної допомоги, переливання крові, первинній медико-санітарній ланці, стаціонару міськрайТМО, а особливий уклін — моїм батькам,моїй сім’ї, рідним, близьким та вірним друзям.
Інтерв’ю підготувала Тетяна КОЗЛОВА, журналіст