«Усе! Квітка!»

«Усе! Квітка!»

15 червня художники завершили розпис стіни краєзнавчого музею, створивши окрасу для міста.
Участь у творчій роботі під керівництвом Віктора Фурмана взяли Олена Бондаренко, Світлана Легензова, Олег Лісота, Назар Фурман, Владислав Храбан та Юрій Шкабара. Ці імена закарбували на музейній стіні. «Усе! Квітка!» — констатував у Фейсбуці Віктор Фурман під дописом зі світлинами виконаної спільної роботи.
«Вікторе Васильовичу, ваше ім’я має бути записане в цьому списку на першому плані, а всі ми —просто помічники. Дякую вам від себе особисто та від містян!» — написала у Фейсбуці викладач Школи мистецтв Світлана Легензова.
«Талант ще більше цінується, коли людина скромна і толерантна, як Віктор Васильович. І навпаки — нівелюється, якщо людина нічого більше не бачить, крім свого величезного «Я». Робота просто неперевершена. Надзвичайний подарунок для нашого міста. Усі автори і виконавці, дійсно, патріоти, оскільки своєю роботою, а не словами довели це. Така краса, що й слів не вистачає. Дякуємо всім!» — прокоментувала подію співробітниця краєзнавчого музею Валерія Онопрійчук.
Коли декілька років тому в Новограді-Волинському шукали місце під мурал із Лесею Українкою, художник Віктор Фурман фотографував стіни придатних для цього будівель міста. Серед них була стіна музею. А згодом разом із директором закладу Оленою Жовтюк обговорили можливість розпису.
Ідея належить директору Олені Миколаївні — зобразити історичний Возвягель, першу назву нашого міста. Сюжет для розпису Віктор Фурман обирав, читаючи історію міста, робив ескізи з учнями. За підтримки управління культури і туризму на чолі з Олександром Широкопоясом, заступника міського голови Наталії Борис, секретаря міської ради Оксани Гвозденко та депутата Олександра Поліщука стіну розписали. «Олено Миколаївно, дякуємо за ідею! А педагогам Школи мистецтв — за її реалізацію!» — подякувала директор Музею родини Косачів Людмила Гамма.
«Ви неймовірні, прекрасні люди нашого міста. Низький вам уклін й усіх земних і Божих благ! Далі буде…» — прокоментувала захоплені відгуки містян Олена Жовтюк.
Юлія КЛИМЧУК
Фото з мережі