Державному навчальному закладу «Новоград-Волинське вище професійне училище» — 55 років із дня заснування!

Державному навчальному закладу «Новоград-Волинське вище професійне училище» — 55 років із дня заснування!

ДНЗ «Новоград-Волинське вище професійне училище» виповнилося 55 років. З цієї нагоди 25 червня в навчальному закладі відбулися урочистості.
Історія училища розпочалась у 1966 році з професії будівельника. Наразі великим попитом серед учнів користується професія «Столяр будівельний, різьбяр по дереву та бересту». Уже більше 25 років училище готує кравців, а з 2000 року в закладі учні навчаються майстерності ручної та машинної вишивки. У 2015 році розпочато підготовку спеціалістів за професією «Оператор комп’ютерного набору, соціальний робітник». За період існування навчального закладу з його стін випустилося близько 10 тисяч випускників. Сьогодні тут навчається 400 учнів.
Гордість училища — музей учнівських виробів, у якому зібрані кращі вироби, у яких ремісництво перетворилося на справжнє мистецтво. Відтак, для гостей провели екскурсію училищем, ознайомили з навчально-матеріальною базою та продемонстрували творчі роботи різьбярів, кравців-вишивальниць, будівельників, перукарів, які завойовують призові місця не тільки в області, а й на всеукраїнському рівні.
Урочисте дійство продовжувалося на подвір’ї навчального закладу, де директор ДНЗ «Новоград-Волинське вище професійне училище» Микола Паламарчук, викладачі, майстри виробничого навчання, учні та всі працівники училища приймали привітання від керівництва обласної, районної та міської влади, керівників промислових підприємств та організацій, керівників вищих навчальних закладів міста та керівників закладів професійно-технічної освіти області, випускників та ветеранів училища.
Від імені голови Новоград-Волинської районної ради Артура Загривого та депутатського корпусу привітав колектив вищого професійного училища з нагоди поважного ювілею керуючий справами виконавчого апарату районної ради Руслан Лавренчук, зазначивши: «Висловлюю щиру вдячність за ваш вагомий внесок у виховання молоді та підготовку висококваліфікованих спеціалістів нашого краю. Від усієї душі бажаю всім працівникам та учням нових досягнень у праці й навчанні, а випускникам — добрими справами зміцнювати і підтримувати авторитет та славу навчального закладу. У день ювілею зичу вам міцного здоров’я, достатку та злагоди вашим родинам, наснаги для здійснення всіх ваших далекосяжних планів».
Колектив навчального закладу та його численні гості з любов’ю і шаною гортали сторінки історії, з вдячністю згадували людей, котрі її творили і творять. Захід супроводжувався святковим концертом, нагородженням кращих працівників навчального закладу та, звичайно, врученням подарунків.
Довідково. Навчально-виховний процес у закладі здійснюють 45 педагогічних працівників. Діє 32 кабінети і майстерні, які сучасно обладнані, оснащені аудіовізуальною апаратурою та комп’ютерами. Функціонують 2 комп’ютерні класи, лабораторія комп’ютерних технологій. Забезпечений загальний доступ до мережі Інтернет, Wi-Fi.
В училищі створені належні умови для розкриття здібностей кожного учня, організації цікавого дозвілля. Працюють учнівський народний духовий оркестр «Возвягель», ритм-студія барабанщиць, вокальні гуртки: учнівський «Калинонька» та працівників училища «Джерело», хореографічний, декоративно-прикладного мистецтва «Український оберіг», спортивні секції з футболу, волейболу, тенісу та атлетизму, влучний стрілець, клуби «Берегиня» та «Світлиця».
Оксана ТАЛЬКО, головний спеціаліст Новоград-Волинської районної ради