Перший Звягельський бал: у місті започаткували нову традицію

Перший Звягельський бал: у місті започаткували нову традицію

У нашому місті раніше проводили студентський бал, натомість випускний бал для випускників загальноосвітніх шкіл — дебютне явище для Новограда-Волинського. Управління культури і туризму міської ради подбало, аби цьогорічний випускний учасникам свята запам’ятався. Ідея належить очільнику галузі культури Олександру Широкопоясу, а режисером дійства стала директор Палацу культури Ірина Антипчук спільно з колективом головного культурного закладу міста.


За декілька тижнів до того містяни мали змогу побачити репетиції на головній площі міста — біля пам’ятника Лесі Українці випускники тренувалися, покращуючи танцювальну майстерність. Кожна школа зі своїм хореографом готували випускні танці на останній дзвоник, а потім поєднали їх у спільний сценарій.
І ось Леся побачила своїх молодих нащадків: красивими, у бальному та випускному вбранні, із мріями про майбутнє і деякою невпевненістю перед завтрашнім днем.
Принаймні досвіду виступів перед такою великою аудиторією більшість учнів не мали (подивитися на місцевих випускників прийшли не лише батьки, близькі й друзі), тож багатьом довелося понервувати. Станцювати намагалися так, аби гідно виглядати на тлі колективів різних шкіл.
Зразковий ансамбль бального танцю «Грація» задав тональність дійству, захопивши глядачів стильним бальним танцем із яскравими костюмами та злагодженими рухами.
Битва хореографії — так можна назвати виступи вчорашніх школярів. Хореографи доклали немало зусиль, аби їх постановка якісно вирізнялася з-поміж інших і запам’яталася.
На площі Лесі Українки гостей зустрічали люди в пишних вбраннях XVIII століття. Зануритися в атмосферу урочистості допомагали декорації та костюмоване дефіле народного та молодіжного театрів.

Хто танцював не у випускному вбранні, а в спеціально пошитому бальному одязі — виглядало особливо стильно і корпоративно, відчувався командний підхід. Танцювали полонез, вальс, імпровізації. Організаторам вдалося створити атмосферу, притаманну балам середньовіччя, — пари почувалися головними героями заходу. До ареолу загадковості приєдналися емоції від отримання свідоцтва про середню освіту.
Мрії про майбутнє ще ніколи не були такими близькими для цих підлітків, як у той перший день офіційної зрілості зі стрічкою «Випускник-2021». Усі почувалися старшими, сповненими мрій і надій на краще.
Міський голова Микола Боровець вручив подяки учасникам свята, а згодом усі охочі змогли долучитися до балу.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК
Фото з мережі