Зросте тариф на вивіз побутових відходів. Отже, чекайте зростання тарифу й від ОСББ

Зросте тариф на вивіз побутових відходів. Отже, чекайте зростання тарифу й від ОСББ

Як повідомляє Новоград-Волинська міська рада, днями відбулася нарада з керівниками комунальних підприємств та ОСББ, у ході якої обговорили питання підготовки житлового фонду до зими, а також рішення про встановлення КП «Шляхрембуд» тарифу на послуги з поводження з твердими побутовими відходами. Це комунальне підприємство здійснює захоронення твердих побутових відходів на полігоні ТПВ.


Як зазначила заступник начальника управління житлово-комунального господарства та екології міської ради Любов Кучерявенко, підставою для перегляду тарифу на послугу захоронення ТПВ стало підвищення цін на паливо-мастильні матеріали, запчастини, комплектуючі та зростання заробітної плати.
Попередній тариф було встановлено 16 січня 2019 року. Він складався для трьох груп споживачів: населення багатоповерхових будинків та приватного сектору (28 грн 39 коп. за м/куб.), бюджетних установ (30 грн 33 коп. за м/куб.) та для третьої групи (інші споживачі) — 30 грн 33 коп. за м/куб.
Наразі пропонується встановлення єдиного тарифу на захоронення твердих побутових відходів для всіх груп споживачів у розмірі 40 грн 63 коп. Остаточне рішення буде ухвалено на засіданні виконавчого комітету міської ради.
За матеріалами міської ради