Вартість проїзду в міському автобусі може здорожчати до 7 грн

Вартість проїзду в міському автобусі може здорожчати до 7 грн

24 червня відбулося громадське обговорення необхідності зміни тарифу на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах громади. Про це повідомляє відділ економічного планування та підприємницької діяльності міської ради.
Обговорення було ініційовано з метою приведення у відповідність розміру тарифу на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування до економічно обгрунтованих витрат, збереження чинної маршрутної мережі та задоволення потреб громадян у доступних, якісних і безпечних перевезеннях.
Тариф на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в місті Новограді-Волинському становить 5 грн за одну поїздку (рішення виконавчого комітету міської ради від 22.02.2017 р. №367 «Про встановлення тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування в місті Новограді-Волинському») і не переглядався більше 4 років.
За цей період зросла мінімальна заробітна плата на 87,5%, питома вага заробітної плати і нарахувань на заробітну плату в собівартості послуг становить 25%. Також зросли ціни на паливно-мастильні матеріали, шини, запасні частини, інші товари, роботи і послуги, питома вага яких у собівартості послуг становить більше 45%.
Перевізники ФОП Горбовський В.Л., ФОП Косянчук А.В., ФОП Пелешок В.М. надали розрахунки, виконані відповідно до Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17 листопада 2009 року №1175, у яких заявлено економічно обгрунтований тариф у 2021 році в розмірі 8-9 гривень.
Було наголошено на необхідності зміни тарифу на перевезення, у зв’язку зі зростанням цін на витратні матеріали та обслуговування рухомого складу та задля можливості оновлення автобусного парку.
Тарифна політика на пасажирські перевезення має сприяти розвитку автомобільного транспорту.
Вирішено підготувати проєкт рішення про підвищення тарифу на проїзд, здійснити відповідні заходи в межах законодавства та подати на розгляд виконавчого комітету міської ради, яке передбачатиме встановлення тарифу на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування Новоград-Волинської міської територіальної громади в розмірі 7 грн.
За матеріалами міської ради