Диверсія чи халатність?

Диверсія чи халатність?

ВОДОКАНАЛ ПОДАВ У МЕРЕЖУ ЧОРНУ СМЕРДЮЧУ ВОДУ — ВІДБУДЕТЬСЯ ПОЗАПЛАНОВА ПРОМИВКА
Зранку, 15 липня, у споживачів централізованого водопостачання практично по всьому місту (крім «Дружби», «Лубчиці» й «Смолки») із кранів потекла чорна вода, що смерділа болотом.
У місті виникла надзвичайна ситуація. Із того, що відомо на момент відправки газетного номера в друк, у відділенні гемодіалізу на території лікарні вийшли з ладу системи очистки води. Ще невідомо, чи не зазнали пошкоджень самі апарати для діалізу. Хворих, життя яких залежить від апаратів, терміново відправили в інші міста.
Наразі ще немає відомостей щодо можливих проблем на підприємствах, які залежать від чистої води. Проте однозначно фінансово постраждала певна частина громади — ті, у кого були увімкнені пральні машинки, бойлери, «полетіли» фільтри…
Відбулося засідання комісії ТЕБ та НС. Прозвучала інформація, що на станції 2-го підйому очистки води по вул.Житомирській якимось чином до мережі під’єднали воду… не з того резервуара.
Микола Боровець висловив припущення, що це зроблено навмисно, вручну, оскільки автоматика таку воду не пропустила б.
Міський голова назвав такі дії диверсією. Утім, чи зроблено це з якимось умислом, чи через звичайну безвідповідальність (людський фактор) — з’ясовуватиме спеціальна комісія, якій доручено також оцінити наслідки потрапляння неочищеної води в міську мережу.
На засіданні комісії ТЕБ та НС прийнято рішення провести позапланову промивку міських водогінних мереж — із 5:00 п’ятниці до 5:00 суботи. Представник Водоканалу запевнив, що на підприємстві наявні необхідні засоби і реагенти.
Також члени комісії вирішують, яким чином забезпечити питною водою дитсадки, лікарню, аптеки та і, власне, населення міста, яке, звісно ж, не підготувалося до промивки і водою не запаслося. Адже планова промивка мереж (перша за два останні роки) відбулася минулими вихідними.
Пляшку чорної води на засідання комісії ТЕБ та НС приніс депутат міської ради попереднього скликання Сергій Хапчук, одним із пріоритетів депутатської діяльності якого було наведення ладу в системі управління Водоканалом. Сергій Хапчук назвав таку воду «результатом роботи нинішньої міської влади». Утім, бачимо, що жодному міському голові, жодному депутатському скликанню не під силу впоратися з цією проблемою.
— Директора Водоканалу я звільнити не можу, — зазначив Микола Боровець. — Просив її по-доброму написати заяву на звільнення — вона (Алла Левицька) відмовилася. Зараз вона — на лікарняному, але навіть не в нашому місті. Покинула все напризволяще, але, можна не сумніватися, лікарняний листок привезе…
Олег БРЮХАНОВ
Фото з мережі