Тестодром 29/2021

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. Не копай ями іншому — ... А. Поки не перескочиш. Б. Доведеться води напитися. В. Бо сам в неї впадеш. Г. Краще готуй санки влітку.

  2. Яка рослина росте найшвидше? А. Кропива. Б. Молочай. В. Бамбук. Г. Соняшник.

  3. Яку тварину роблять з мухи, коли якійсь дрібниці надають надто великого значення? А. Собаку. Б. Осла. В. Коня. Г. Слона.

  4. Латаття – це водяна ... А. Троянда. Б. Гвоздика. В. Лілія. Г. Ромашка.

  5. Який народ найкраще танцює жок? А. Поляки. Б. Греки. В. Білоруси. Г. Молдавани.

  6. Сергій Бубка долав з жердиною висоту 6 метрів і вище. У яких межах знаходиться світовий рекорд у цій дисципліні серед жінок? А. 4 м — 4 м 50 см. Б. 4 м 50 см — 5 м. В. 5 м — 5 м 50 см. Г. 5 м 50 см — 6 м.

  7. Яка з цих річок найбільша? А. Інд. Б. Ганг. В. Меконг. Г. Іраваді.

  8. Яке покарання передбачене китайським законодавством за контрабанду сигарет і крадіжку корови? А. Довічне ув’язнення. Б. Смертна кара. В. Позбавлення волі на 15 років. Г. Восьмигодинне доїння корови щодня або таке ж за тривалістю постійне куріння сигарет.

  9. Яке з цих міст протягом сорока років носило назву Жданов? А. Краснодон. Б. Кривий Ріг. В. Овідіополь. Г. Маріуполь.

  10. Як називається найдовша у Європі печера (153 км), яка знаходиться на Подільській височині в Україні? А. Оптимістична. Б. Песимістична. В. Трагічна. Г. Забутих предків.


Одразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 – по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.

0 очок – Безнадійний випадок.
1-7 очок – Є ще деякі надії.
8-14 очок – Людина середньої ерудиції.
15-20 очок – Досить ерудована людина.
21 очко – Ви – суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ


ВІДПОВІДІ НА ТЕСТОДРОМ У №29: 1. В. 2. В. 3. Г. 4. В. 5. Г. 6. Б. 7. В. 8. А. 9. Г. 10. А. (Натисніть Ctrl+A)