Унаслідок пожежі на полі ТОВ «Цефей-Еко» зазнало збитків на понад мільйон гривень

Унаслідок пожежі на полі ТОВ «Цефей-Еко» зазнало збитків на понад мільйон гривень

Пожежа на полі сталася в обід, минулої суботи. Як повідомляє ГУ ДСНС України в Житомирській області, 17 липня, о 13:23, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння пшениці на полі в с.Брониках Новоград-Волинського району. Про це рятувальників сповістили очевидці, які проїжджали повз поле й побачили густий дим.
Ліквідовано займання о 14:35. Як зазначають у ТОВ «Цефей-Еко», вигоріло близько 24 га пшениці. У грошовому еквіваленті збитки становлять 1,1 млн грн.
В агрофірмі вважають, що причиною пожежі стало коротке замикання на опорі електропередач, що розташована на полі. Стверджують, що є свідки, які бачили, як зі стовпа сипалися іскри, унаслідок чого загорілася пшениця.
Керівник Новоград-Волинського ра-йону електромереж Олександр Самчук у коментарі «Звягелю» провину енергетиків заперечив. Він зазначив, що одразу після інциденту їхня бригада виїхала на місце події, обстежила лінію електромереж і опору й ніяких дефектів не виявила.
«Це — серйозна ситуація. Ми виконали обстеження відповідно до процедури, але ніяких слідів того, що пожежа почалася з електроопори, не знайшли. Обабіч поля пролягає дорога з доволі інтенсивним рухом. Причиною пожежі могло стати що завгодно», — додав енергетик.

У поліції «Звягелю» повідомили, що правоохоронці працювали на місці події. Однак станом на сьогодні кримінального провадження за цим фактом немає. Вочевидь, усе залежатиме від висновків ДСНС. Саме вони мусять встановити причину пожежі.
Додамо, що ТОВ «Цефей-Еко» займається сільськогосподарською діяльністю на території Брониківської, Стриївської та Баранівської громад. Агрофірма вирощує кукурудзу, пшеницю, сою, гречку, спельту тощо.
Олег БРЮХАНОВ
Фото ТОВ «Цефей-Еко»