Матір «гуляла» майже тиждень у сусідньому селі, залишивши малолітніх дітей напризволяще

23 липня ювенальним прокурором Новоград-Волинської окружної прокуратури внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом завідомого залишення без допомоги малолітніх дітей матір’ю, яка зобов’язана була піклуватися про них (ч.1 ст.135 КК України).
Установлено, що 38-річна жителька Новоград-Волинського району, матір чотирьох дітей, 15, 14, 10 та 7 років, залишивши своїх доньок, пішла в сусіднє село до знайомих, у компанії яких відпочивала та вживала алкогольні напої.
Увесь цей час (шість днів) доглядала та турбувалася за своїми меншими сестричками 15-річна донька. Однак дівчині необхідно було вже їхати на навчання, тому вона й звернулася до поліції, щоб допомогли розшукати матір.
Стосовно «горе-матері», за неналежне виконання батьківських обов’язків, складено адміністративний протокол.
Також встановлено, що цьогоріч, із травня по липень, жінка неодноразово йшла «гуляти» та залишала малолітніх напризволяще.
З огляду на виявлені обставини, ювенальним прокурором готується лист до Служби у справах дітей Стриївської ОТГ щодо вирішення питання про позбавлення жінки батьківських прав.
Крім цього, ювенальним прокурором ініційовано проведення службової перевірки щодо неналежного виконання своїх службових обов’язків посадовими особами Служби у справах дітей.
Матеріали кримінального провадження передано до Новоград-Волинського райвідділу поліції для проведення досудового розслідування.
Процесуальне керівництво проводить ювенальний прокурор Новоград-Волинської окружної прокуратури.
Новоград-Волинська окружна прокуратура