Інформація щодо поширення коронавірусної інфекції в Новоград-Волинській громаді

«Протягом двох попередніх діб серед жителів міської територіальної громади не виявлено нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус», — повідомила 28 липня т.в.о. начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Леся Становська.
В інформації за понеділок йшлося, що виявлено 6 нових випадків.
Станом на 28 липня отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) під наглядом сімейних лікарів 20 осіб із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19.
На стаціонарному лікуванні в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» перебуває 14 хворих на коронавірусну інфекцію. Серед пацієнтів, які перебувають на лікуванні в стаціонарі, одна особа знаходиться на кисневій підтримці. Шановні мешканці громади, бережіть себе та рідних, дотримуйтеся правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски, гігієни рук. При появі симптомів вчасно звертайтеся до сімейного лікаря!
В Україні стартував п’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19, на якому щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років. Пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема людям від 60 років та людям із супутніми захворюваннями. Це дасть змогу максимально захистити себе та рідних від коронавірусної хвороби, зокрема від нового штаму Дельта.
У нашій громаді щеплення від коронавірусної інфекції можна отримати на базі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради за адресою: вул.Н.Оржевської, 13, де працює Центр вакцинації населення (у будні та вихідні). Усю інформацію щодо вакцинації можна дізнатися у свого сімейного лікаря.
Станом на 28.07.2021 року медичними працівниками КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради проведено 12970 щеплень проти COVID-19.
Протягом вихідних у Центрі масової вакцинації населення щеплено 245 осіб.
За матеріалами міської ради