Диво-кафе: відпочити з користю для інших — тут

Диво-кафе: відпочити з користю для інших — тут

Першого серпня в Новограді сталося диво — у світі, де керують гроші, з’явився оазис добра. Ним виявилося кафе «Манго» на вулиці Героїв Майдану, 2.
Особливість закладу в тому, що тут працюють люди з інвалідністю. Багато з них досі не мріяли бути потрібними суспільству через різні фізичні обмеження, а тепер вони не лише самі працюють, а й мають змогу допомагати іншим.
Важливість у роботі колективу — благодійність. Із кожного рахунку відраховується певна сума на лікування та реабілітацію хворих дітей. Наразі збирають кошти для п’ятирічного Жені Цуренка.Це — сирота з важкою формою ДЦП, який потребує реабілітації для покращення фізичного стану. «Тільки спільними зусиллями можна допомогти дитині. Добро завжди повертається сторицею!» — закликали ініціатори.
— Основною діяльністю закладу стане втілення різноманітних соціальних проєктів, пізнавальні майстер-класи для діток, жива музика, караоке. Будемо раді всім небайдужим людям, а також — сонячним діткам, із різними формами ДЦП та аутизму, — розповідає ініціаторка створення закладу Світлана Савчук (ПП «Бісквіто-Мілк»).
Світлана Іванівна постійно підтримує дітей з особливими потребами, проте робить це не на загал. Нещодавно організувала безкоштовну поїздку для дітей та їх батьків із насиченою екскурсією до столиці (ми писали про це у «Звягелі»).
І ось — новий проєкт, у якому пані Світлана побажала залишитися осторонь, зробивши акцент на проблемах дітей та підлітків, котрі живуть у нашому місті, але яких досі не надто помічали.
Відвідувачі жваво підтримали цікаву ідею й побажали успіхів у її реалізації.
«Вітаю з відкриттям! Новоград давно потребує такої гарної і доброї справи! З Богом! Успіхів! Ми разом!» — побажала Валентина Найдюк.
Колесник Олександра: «Удачі Вам у Ваших починаннях! Цей проєкт повинен мати великий успіх! Я в це вірю! Обов’язково відвідаю кафе з дітками!».
Любов Гарбовська: «Чудовий проєкт і дуже потрібний! Успіхів, підтримки небайдужих, розуміння всіх, від кого залежить благополуччя закладу. Нехай добро перемагає!».
Галина Данильчук: «Світлано Іванівно, спасибі велике за увагу й турботу про людей із інвалідністю! Ваші добрі справи — приклад для наслідування, реальна підтримка! Знаю про це з власного досвіду. Щиро дякую за тепло та любов, яким ви багато років обдаровуєте мою доньку. Нехай не збідніє рука того, хто дає!».
Алла Володіна: «Вражена уважністю, ввічливістю й тактовністю Діми, який нас сьогодні пригощав (не можу писати обслуговував, бо саме пригощав). Навіть кава тут самакує поособливому! Бажаємо успіхів, процвітання добрій справі!».
PS. Ми з колегами також відвідали «Манго» й отримали позитивні емоції. Затишна атмосфера, смачна кухня, турботливий персонал. Радимо! Хороший приклад навчити дітей і самим згадати про важливу цінність — допомагати. Дякуємо закладу за цю можливість для міста та його гостей.
Юлія КЛИМЧУК
Фото з мережі