На фабриці «Леся» вакцинувалися від ковіду

На фабриці «Леся» вакцинувалися від ковіду

Цікаву ініціативу для свого колективу організувало керівництво швейної фабрики «Леся». Цього дня тут здійснили колективну вакцинацію від коронавірусу. У добровільному порядку кожен, хто виявив бажання, мав змогу отримати щеплення на роботі. Профілактичну акцію на «Лесі» організували вже втретє. Цього разу приклад колег-дебютантів підтримали інші члени колективу. Наразі вже вакциновано 280 співробітників.
29 липня на швейне підприємство приїхали медики з міськрайТМО. Вакцину «Pfizer» керівництво «Лесі» попередньо замовило в Міністерстві охорони здоров’я України. У день щеплення лікарі оглянули працівників, оцінили їх стан, дали певні поради. Головне — добре почуватися і мати хороший настрій — головна рекомендація.
«Безпека наших працівників — запорука їх здоров’я та добробуту. Тому прийняли рішення про масову вакцинацію. Прагнули захистити колектив перед прогнозованим осіннім сплеском ковіду», — розповіла директор фабрики Тетяна Кондратюк.
До речі, першими приклад показала адміністрація на чолі з керівниками.
«Люди переносять вакцину нормально, — розповіла сімейний лікар Ірина Бондарчук. — Відбувається типова реакція організму, який виділяє антитіла. У декого це проявляється у вигляді невисокої температури чи слабкості».

Днями вакцина у вільному доступі з’явилася в міськрайТМО. Записуватися тепер не потрібно. Сімейні лікарі телефонують і запрошують у центр вакцинації. Прийти в лікарню можна й з власної ініціативи, не чекаючи запрошення.
* * *

Фабрика «Леся» продовжує не лише бути лідером цікавих ініціатив, але й активно працювати. Нагадаємо, з початку пандемії, у період тотального дефіциту на засоби індивідуального захисту, колектив підставив Житомирському регіону плече з пошиття захисних костюмів для медичного персоналу. Разом із тим керівництво не перестає дбати про покращення умов праці, залучаючи підлеглих до процесу.
Уже з прохідної колег зустрічає проєкт «Фабрика ідей», покликаний покращити умови праці на виробництві, вирішити ту чи іншу проблему, з якими доводиться стикатися під час роботи швачкам.
Спеціальний інформаційний стенд при вході на фабрику розповідає, як правильно подати свої ідеї, щоб їх почули. Технічна рада розглядає запропоноване працівниками, формує команду з впровадження ідеї та відслідковує результат. За нововведення співробітникам «Лесі» нараховують накопичувальні бали, які пізніше можна обміняти на призи.
Осінь з її застережливими прогнозами щодо ковіду на «Лесі» збираються зустріти в повній готовності залишитися здоровими, щоб далі впевнено підкорювати нові вершини в розвитку легкої промисловості України.
Юлія КЛИМЧУК
Фото автора