ФК «Звягель» у чемпіонаті аматорів розпочинає з поразки

ФК «Звягель» у чемпіонаті аматорів розпочинає з поразки

Незважаючи на підсумок гри, історична подія відбулася минулої неділі на стадіоні «Авангард» у Новограді-Волинському — ФК «Звягель» дебютував у чемпіонаті України серед аматорських команд. Таким чином Новоград повернувся на мапу всеукраїнських футбольних турнірів (детальніше про це йшлося в минулому номері «Звягеля»).
Безпосередніми свідками дебюту, за підрахунками пресслужби ФК «Звягель», стали близько тисячі глядачів. Хоча в протоколі арбітрів і вказано удвічі меншу цифру.
Відповідно до календаря, звягельчани стартували з другого туру. Їхній суперник — «Нива» (Бузова, Київська область) — вважався фаворитом. У першому турі «Нива» без проблем розжилася трьома очками.
У першому таймі оновлений «Звягель» хоча й не створив по-справжньому гольових нагод біля воріт суперника, але й не дав розгулятися гостям. 0:0 за підсумками першої половини гри залишали вболівальникам надію на позитивний підсумковий результат.
Проте другий тайм пройшов повністю під диктовку «Ниви». Від пропущених голів «Звягель» декілька разів врятував голкіпер, підстрахували домашні штанга й поперечина. Та під завісу гри гості двічі вразили ворота «Звягеля» — 0:2.
Ніхто не казав, що в чемпіонаті аматорських команд буде легко. Тому в стані ФК «Звягель» не роблять трагедії з поразки.
«Дякуємо всім за підтримку і віримо, що з кожним матчем чемпіонату України серед аматорів ваша підтримка буде все чисельнішою та гучнішою. І настане час, коли весь стадіон, не соромлячись, гучно вигукуватиме: «Звягель»! Ця підтримка дуже важлива для наших гравців, адже вони грають саме для вас! До нових зустрічей на стадіоні! Найближчий матч — уже цієї суботи!» — йдеться на офіційній сторінці ФК «Звягель» у Фейсбуці.
Отже, 21 серпня, на стадіоні «Авангард» у Новограді-Волинському, у межах третього туру, ФК «Звягель» зіграє проти команди «Олімпія» (Савинці, Полтавська область). Початок гри — о 17:00.
Зазначимо також, що цьогорічними учасниками чемпіонату України серед аматорських команд стали 28 футбольних колективів. Вони розподілені на три групи. ФК «Звягель» потрапив до групи №2, де заявлені команди з Києва, Київської, Чернігівської, Полтавської, Сумської областей. Звягельчани — єдині представники Житомирщини.
Днями ФК «Звягель» презентував нову емблему (на фото).
«Додали першу дату заснування клубу. Спрощений дизайн — як за кількістю кольорів, так і в графічних елементах. Додали логіки в графічні елементи, а саме: символіку князя Костянтина Острозького, який у 1504 році почав будувати Звягельську фортецю, яка вже понад половину тисячоліття залишається центром нашого міста. До наших часів збереглися тільки залишки фортеці.
Звісно, що зробити такий дизайн оновленої емблеми надихнули воїни нашої славетної Новоград-Волинської 30-ї бригади, яка захищає наше місто, область і країну в цілому в російсько-українській війні, що триває 8-й рік. Футбольний клуб «Звягель» представляє наше місто й область у чемпіонаті України з футболу серед аматорів і проводить свої поєдинки на футбольному полі під мирним небом, завдяки 30-ій бригаді та всім іншим бо-йовим формуванням України!
На цей час в 30-ій бригаді маємо двох чинних військовослужбовців. Це — захисник першої команди Василь Жадан та організатор нашого фан-руху Олександр Охотніков, який зараз перебуває в зоні ООС. Тому для них оновлена емблема є найріднішою!
З часом очікуйте нову атрибутику з оновленою емблемою!» — повідомляють у ФК «Звягель».
* * *

На жаль, минулого вік-енду всі команди з Новоград-Волинського району свої матчі програли.
«Звягель-2» у першості Житомирської області вдома зазнав поразки з рахунком 1:2 від «Полісся-2» зі Ставків.
Баранівський «Керамік» у гостях поступився з рахунком 0:1 «Оріону» з Нової Борови.
«Звягель-2» опинився на четвертій сходинці турнірної таблиці з 15-ма очками. Лідирує «Полісся-2» — 25 очок. «Керамік» посідає сьоме місце (загалом — 9 команд).
У межах другої ліги чемпіонату Житомирської області з футболу ФК «Ярунь», не маючи в розпорядженні аж сім футболістів основного складу, фактично дублем програв на виїзді в Романові — 0:3.
Попри поразку, ФК «Ярунь» утримався на другому місці (15 очок у 8 іграх). Очолює таблицю ФК «Малин», у якого на 5 очок більше.
Олег БРЮХАНОВ
Фото ФК «Звягель»