Інформація щодо поширення коронавірусної інфекції в Новоград-Волинській громаді

«Протягом минулої доби серед жителів міської громади виявлено один лабораторно підтверджений випадок захворювання на коронавірус», — повідомила 18 серпня т.в.о. начальника відділу — головний спеціаліст відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Людмила Кочук.
Упродовж двох попередніх діб виявлено два нові випадки.
Станом на 18 серпня отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) під наглядом сімейних лікарів 25 осіб, у тому числі — 2 дітей із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19.
На стаціонарному лікуванні в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» перебуває 15 хворих на коронавірусну інфекцію. За останню добу виявлено 3 підозри на коронавірус. Серед пацієнтів, які перебувають на лікуванні в стаціонарі, 8 осіб знаходиться на кисневій підтримці.
Шановні мешканці громади, бережіть себе та рідних, дотримуйтеся правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски, гігієни рук. При появі симптомів, вчасно звертайтеся до сімейного лікаря!
В Україні триває п’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19, у ході якого щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років. Пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема людям від 60 років та особам із супутніми захворюваннями. Це дасть змогу максимально захистити себе та своїх рідних від коронавірусної хвороби, зокрема від нового штаму Дельта. У нашій громаді щеплення від коронавірусної інфекції можна отримати на базі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради за адресою: площа Лесі Українки, 9 (приміщення Палацу культури), де працює Центр вакцинації населення (у будні та вихідні, з 9:00 до 14:00). Інформацію щодо вакцинації можна дізнатися у свого сімейного лікаря.
Станом на 17.08.2021 року медичними працівниками КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради проведено 18891 щеплення проти COVID-19.
За матеріалами міської ради