День вуличної музики: цього разу — на великій сцені

День вуличної музики: цього разу — на великій сцені

Традиція проводити День вуличної музики в Новограді з’явилася сім років тому. Попервах місцеві гурти, барди, співаки демонстрували свою творчість, розважаючи публіку, у центральному парку чи на площі біля Молодіжному центру. Нині ж свято вуличної музики вийшло на якісно новий професійний і організаційний рівень. На фортеці було обладнано сцену, забезпечено якісний звук, а головне — широке коло учасників різних жанрів. Відбулася подія надвечір неділі, 15 серпня.
Друзі-музиканти називають «батьком-засновником» цієї події Антона Дементьєва. Цього разу він разом з Іваном Лавренчуком відкривали цей міні-фестиваль.
Протягом вечора на сцені виступили гості з Житомира та Рівного — гурти «Три мости» та «Boutle of Gin»; творча молодь Новограда в супроводі Сергія Гаврилюка та Юрія Пашковського (відомого як Юра з Наталівки), дует «Zhoor fuck» та хедлайнер — новоградський гурт «Fireflies» (Олександр Барановський, Сергій Орлов, Сергій Стокозов, Макс Карпінський). Коли стемніло, глядачі стали свідками вогняного шоу, виконаного гостями з Волині.
Саме гурт «Fireflies» упродовж крайніх років виступає організатором Днів вуличної музики в Новограді. Цьогоріч захід відбувся вшосте (випав минулий, «карантинний» рік). Але, варто відзначити, що вперше подія видалася настільки масовою, насиченою, колоритною та енергійною.
У ході заходу, щоб заповнити паузи, доки гурти готувалися до виступу, ведучий Сергій Орлов проводив конкурси та вікторини на знання історії Новограда, рок-музики і творчості Лесі Українки. Переможці отримали подарунки.
І велика сцена, і якісний звук, і конкурси з подарунками стали можливими, завдяки фінансовій підтримці події з боку міської ради.
«Висловлюємо вдячність управлінню у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради (Ярослав Циба), директору Молодіжного центру Володимиру Ліберді, народному депутату України Дмитру Костюку. Окрема подяка — Аліні Якубовській, міській Організації жінок (голова — Лариса Шутова), інформаційним партнерам — «Звягелю», «Новоград TV», «Афіша НВ», а також друзям, рідним і всім, хто в нас вірив», — від імені організаторів подякував за підтримку Сергій Орлов.
Олег БРЮХАНОВ