У Новоград-Волинському районі відзначили День Державного Прапора та 30-у річницю Незалежності України

У Новоград-Волинському районі відзначили День Державного Прапора та 30-у річницю Незалежності України

20 серпня, напередодні відзначення Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України, Новоград-Волинська районна рада та районна державна адміністрація провели урочистості з нагоди великих національних свят Української державності.
Розпочали урочистий захід зі спільного виконання Гімну України.
До святкових вітань були запрошені голова Новоград-Волинської районної ради Артур Загривий, голова районної державної адміністрації В’ячеслав Авраменко та депутат обласної ради Олександр Ющенко.
«30 років тому, здобувши незалежність, ми заявили про себе як про велику націю, варту зайняти гідне місце у світовій спільноті. Ми горді тим, що ми українці. Ми любимо свою мову, свою культуру та традиції, які будемо передавати своїм нащадкам. Україну не знищили війни, багатовіковий духовний геноцид, голодомори та репресії. Ми розуміємо справжню ціну нашої незалежності. Вона стала дуже коштовною для українського народу. Низько вклоняємося перед українськими воїнами, які ціною власного здоров’я та життя відстоювали незалежність нашої держави та продовжують відстоювати її територіальну цілісність на східних рубежах країни. Слава Героям!» — звернувся до присутніх голова районної ради Артур Загривий.
Святковий настрій присутнім дарували творчі колективи художньої самодіяльності ра-йону.
За сумлінну працю, професіоналізм, вагомий особистий внесок у розбудову української держави та розвиток Новоград-Волинського району жителям територіальних громад та військовослужбовцям вручили Почесні грамоти, грамоти, подяки обласної державної адміністрації, обласної ради, районної ради та районної державної адміністрації.
За визначні особисті заслуги в становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові, а також за вагомий внесок у розвиток економіки, освіти, культури та спорту, активну благодійну й громадську діяльність ювілейним орденом «Незалежна Україна» нагородили 31 жителя Новоград-Волинського району. Заохочувальну нагороду — орден «Незалежна Україна» — підготувало товариство «Нагороди України» для святкування та відзначення 30-ї річниці Незалежності України.
Під час заходу вшанували пам’ять усіх Героїв, які загинули за свободу і незалежність нашої держави, хвилиною мовчання та вручили відзнаку «Орден матері бійця АТО» матерям загиблих захисників, які виховали сильних, мужніх патріотів України.
Ще з часів Київської Русі українці прагнули жити вільно. Однак історичні умови складалися так, що на наших землях постійно панували інші народи. Події 24 серпня 1991 року стали початком відліку нового етапу розвитку сучасної Української держави. У них втілилося споконвічне прагнення українців до свободи.
За матеріалами Новоград-Волинської районної ради
Фото районної ради