На полігоні ТПВ розстріляно камеру відеоспостереження: запускається «сміттєва схема»?

23 серпня розстріляно камеру відеоспостереження, що діяла на в’їзді до Новоград-Волинського полігону твердих побутових відходів. Цей факт став причиною скликання позачергової сесії міської ради (30 серпня). Знищення камери як засобу контролю за вантажівками, що прибувають на полігон ТПВ, аж надто натякав на можливість чергового запуску «сміттєвої схеми» — прийому на новоградський полігон сміття з інших міст.
Про розслідування злочину депутатам міської ради доповів заступник начальника з превентивної діяльності Новоград-Волинського районного відділу поліції ГУНП у Житомирській області Батир Культачев. За його словами, правоохоронці встановили особу, яка підозрюється у вчиненні злочину. Відкрито кримінальне провадження, ведеться досудове розслідування.
Утім, як стало відомо «Звягелю» з власних джерел, записи з розстріляної камери, які могли вціліти, зняли не одразу, а через декілька днів. На той момент уже виявилося, що вони не збереглися. Тобто, є підстави поставити під сумнів, що злочин скоїла особа винятково з мотивів хуліганства…
«Це викликало підозри щодо можливості нелегального завозу сміття з інших міст», — пишуть на офіційній сторінці міської ради в матеріалі про позачергову сесію.
У ході сесії депутати обговорили ситуацію й вирішили продовжити термін виконання рішення міської ради №193 від 03.06.2021 р. «Про застосування орієнтовної договірної ціни за надання послуг з поводження з побутовими відходами понад встановлені норми» до 30 вересня 2021 року.
Цим рішенням ще в червні цього року встановлено договірну ціну за надання послуг з поводження з побутовими відходами понад встановлені норми. У його межах проводиться робота з очищення прилеглої до полігону ТПВ території від несанкціонованих звалищ, а також вивезення сміття з території колишнього м’ясокомбінату.
* * *

Ще одна стрілянина по комунальному об’єкту в Новограді сталася в ніч проти 30 серпня. Невідома особа розстріляла три вікна в будівлі, де розміщені офіси житлово-комунальних підприємств (будівля неподалік від третьої школи). Зокрема, пошко-джено вікна офісу ОСББ «Світанок». Поліція за вказаним фактом проводить перевірку.
Олег БРЮХАНОВ