Вітання 35/2021

Вітання 35/2021



























7 вересня святкуватиме День народження наша дорога Олена Василівна ЛАЗЮТА


Нехай кожен день приносить радість, усмішки і подарунки, нехай усі мрії здійснюються, а плани реалізуються, нехай оточують тільки щирі люди, віддані друзі і не буде місця для зневіри і печалей! Нехай тепло і затишок завжди наповнюють твій будинок, сонячне світло зігріває в будь-яку погоду, а бажання виконуються при одній думці про них! Міцного здоров’я, удачі, благополуччя, добра, радості, любові, щастя, гарного настрою, усмішок, яскравих вражень бажаємо тобі щодня!


Мама та рідні



2 вересня відсвяткував свій 60-річний ювілей люблячий батько та дідусь — Іван Васильович ЮЩЕНКО


Наш славний та рідний, найкращий у світі, з тобою нам завжди затишно й світло. Ти — гарний господар і батько чудовий, даруєш турботу та море любові. Спасибі за ласку, за руки умілі, що вмієш підтримати словом і ділом, що в рідному домі надійно та щиро, живи нам на радість у щасті та мирі. Хай Бог милосердний з високого неба дарує усе, чого тобі треба. А Матінка Божа — Цариця свята — дарує щасливі та довгі літа.


З любов’ю та повагою діти та онуки



«БАТЬКІВЩИНА» ВІТАЄ З ДНЕМ ЗНАНЬ!


Майбутнє нації залежить від діток, які вперше сідають за парти, студентів, які вперше заходять в аудиторії, і педагогів, які вчать нове покоління бути кращим за попереднє.

Дорогі друзі!

Щиро вітаємо вас з Днем знань! Що б не траплялося в нашій країні, які б важкі часи ми не переживали, є день, коли урочисто і піднесено почувають себе практично всі українці. Це перше вересня — свято дітей і дорослих, учнів і вчителів, студентів та викладачів.

Беззубі посмішки першачків, напрасовані костюми випускників, букети квітів і радісна метушня — саме вони створюють у містах і селах цю неповторну атмосферу першого вересня.

У цей день посміхаються навіть ті, хто через російську військову агресію залишив свої школи, друзів, учителів. Але ми віримо, що прийде час і вони повернуться до рідного краю, бо всі українці — від школяра до воїна — щодня наближають нашу перемогу.

Вірші та малюнки учнів надихають бійців на сході. Обереги та маскувальні сітки, які діти плетуть на уроках праці, захищають від ворожих куль. Кошти з дитячих скарбничок рятують життя на фронті. Саме такі вчинки свідчать, що в українських школах, університетах та родинах виховують справжніх патріотів. За це щира подяка вчителям і батькам.

Сьогодні багато учнів, учителів, батьків прийдуть до шкіл та інших навчальних закладів у вишиванках. Ми щасливі тим, що цим святковим вбранням різні покоління українців підкреслюють свою гордість за націю. Націю, майбутнє якої залежить від діток, які вперше сідають за парти, студентів, які вперше заходять в аудиторії, і педагогів, які вчать нове покоління бути кращим за попереднє.

Бажаємов всім вам сил та натхнення! Божої підтримки в усіх справах!


Ваші Юлія ТИМОШЕНКО, Анжеліка ЛАБУНСЬКА



ПОДЯКА


Ми з синочком Васильком хочемо подякувати працівникам підприємства «Алекс-Гарант» за фінансову підтримку на реабілітацію сина.

Сподіваємося, що завдяки таким людям, як ви, Василько скоро буде ходити та повноцінно радіти життю. Щиро вдячні за допомогу всім людям, які долучаються та підтримують нас.

Бажаємо міцного здоров’я, нехай Господь оберігає ваших діток!


Мама Любов ПОДЕЙКО


 

5 ВЕРЕСНЯ — ДЕНЬ ПІДПРИЄМЦЯ


У Новограді-Волинському налічується близько 4 тисяч фізичних осіб-підприємців. Сплачуючи податки, вони роблять значний внесок у бюджет нашого міста, що вимірюється десятками мільйонів гривень.

Минулий і нинішній роки видалися непростими для підприємців міста. Вони були змушені неодноразово виходити на мітинги та організовувати збори, що відбувалися за участю міського голови М.П.Боровця, його заступниці І.Л. Гудзь, щоб добитися послаблення тиску під час пандемії з боку фіскальних органів. Були відпрацьовані й направлені звернення до КМУ, Президента України з вимогою надати соціальну допомогу працівникам бізнесу, а органам місцевого самоврядування — самостійно вирішувати питання визначення ставок єдиного податку та податків на нерухомість і земельного податку.

Незважаючи на труднощі, рада підприємців вишуковує шляхи надання допомоги колегам в організації роботи. На неодноразових зборах розглядали питання роздрібної торгівлі, організації роботи підприємств торгівлі промисловими товарами та громадського харчування.

Проведена зустріч із керівниками банківських установ Житомира та Новограда з питань кредитування малого та середнього бізнесу, надання пільгових кредитів.

Укладена угода з міським центром зайнятості щодо організації допомоги в навчанні наших бізнесменів.

Радою підприємців підписана угода з фондом «Східне партнерство» стосовно організації навчання підприємців сучасним методам роботи.

Працюємо з проєктом GIZ «Стале партнерство задля підвищення стійкості підприємців до наслідків пандемії CОVID-19». Відповідно до проєкту, ми включені в його програму разом із містом Миргородом Полтавської області, з представниками бізнесу якого відбулася зустріч 29 липня.

Наші підприємці взяли участь у роботі програми «Хакатон», яку організувала заступник міського голови Ірина Гудзь. З її приходом у міську раду докорінно пожвавилася робота органів місцевого самоврядування з підприємцями малого та середнього бізнесу.

Хорошою формою залучення підприємницьких ініціатив є організований С.В.Хапчуком такий шлях розвитку громади, як «Бюджет участі», коли з міського бюджету фінансуються кращі пропозиції. Через «Бюджет участі» варто було б розглянути пропозицію облаштування в місті стоянок для велосипедів у місцях, де громадяни відвідують магазини, різні заклади.

Хочеться відзначити наших активних підприємців. Серед них — В.А.ГЕРУС, М.П.ШАВЛОВСЬКИЙ, В.С.ТАБАЛЮК, В.О.БАРАННІКОВ, Л.К.ГОЛУМБОВСЬКА, С.В.КАНЮКА, В.Т.БУСЛЕНКО, М.С.КАЛЕНСЬКА, О.М.СТАДНІК, М.Д.АНДРУЩЕНКО.

Шановні підприємці, з нагоди нашого професійного свята бажаю вам бути здоровими та щасливими, успішними в реалізації планів, гарних вам здобутків у праці!


Олександр КОСТЕЧЕНКО, голова міського ГО фізичних осіб-підприємців, представників малого та середнього бізнесу «Звягельчани»


 

ЩИРО ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ВЕТЕРАНІВ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ, АФГАНСЬКОЇ ВІЙНИ, УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ І АКТИВІСТІВ ВЕТЕРАНСЬКОЇ РОБОТИ:


Віру Матвіївну ПРИХОДЬКО — 03.09.1936 р.н.

Людмилу Феофанівну БОРИСЕНКО — 04.09.1941 р.н.

Надію Юхимівну РЕДЬКУ — 04.09.1941 р.н.

Тофілу Іванівну ЛАШЕВИЧ — 05.09.1936 р.н.

Ніну Йосипівну НІКОЛАЄНКО — 05.09.1946 р.н.

Ганну Григорівну ВАЛАГУ — 06.09.1936 р.н.

Наталію Григорівну ЛАПІНУ — 07.09.1925 р.н.

Марію Федорівну ГОРЕВИЧ — 09.09.1925 р.н.

Любов Костянтинівну ГАПОНЧУК — 09.09.1931 р.н.

Івана Григоровича КОСЮРУ — 09.09.1931 р.н.

Олександра Васильовича КОВАЛЬЦЯ — 05.09.1963 р.н.

Бориса Олексійовича САВИЦЬКОГО — 06.09.1935 р.н.

Володимира Петровича СЕМЕНЧУКА — 06.09.1956 р.н.


В.ПАРФЬОНОВ, голова міської організації ветеранів

Ю.ШЕВЧУК, голова Спілки ветеранів афганської війни

редакція газети «Звягель»