Інформація щодо поширення коронавірусної інфекції в Новоград-Волинській громаді

«Протягом минулої доби серед жителів міської територіальної громади виявлено 10 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус», — поінформували у відділі з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради 1 вересня.
Упродовж минулих вихідних виявлено 3 нових випадки.
Станом на 1 вересня отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) під наглядом сімейних лікарів 35 осіб із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19.
На стаціонарному лікуванні в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» перебуває 24 хворих на коронавірусну інфекцію. Серед пацієнтів, які перебувають на лікуванні в стаціонарі,
11 осіб знаходяться на кисневій підтримці та один пацієнт — на апараті ШВЛ.
В Україні триває п’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19, у ході якого щеплюють усіх охочих віком від 18 років. Пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема людям — від 60 років та особам із супутніми захворюваннями. Це дасть змогу максимально захистити себе та рідних від коронавірусної хвороби, зокрема від нового штаму «Дельта». У нашій громаді щеплення від коронавірусної інфекції можна отримати на базі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради, за адресою: площа Лесі Українки, 9 (приміщення Палацу культури), де працює Центр вакцинації населення (у будні та вихідні, з 9:00 до 14:00). Усю інформацію щодо вакцинації можна дізнатися в сімейного лікаря.
Станом на 1 вересня медичними працівниками КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради проведено 21548 щеплень проти COVID-19.
За інформацією міської ради