Обіцяли «по 0,6 куба», а перерахували копійки.

Обіцяли «по 0,6 куба», а перерахували копійки.

ЧИ ДОЧЕКАЄТЬСЯ НОВОГРАД ЯКІСНОЇ ВОДИ І ПОСЛУГ ПРИ НОВОМУ НАЧАЛЬНИКОВІ ВОДОКАНАЛУ?
Наслідки аварії (чи недбалості, чи халатності — потрібне підкреслити) на Водоканалі 15 липня споживачі централізованого водопостачання відчувають донині. Чорна смердюча вода, яку Водоканал того дня подав у мережі, залишила «слід» у пральних машинах, бойлерах. Як розповів сантехнік одного з місцевих ОСББ, невдовзі після цього вкиду до нього щодня по двадцять звернень надходило щодо поломок у роботі зливних бачків та іншій побутовій техніці, що пов’язана з водогоном. Усі ці витрати населення взяло на себе, розуміючи, що нікому нічого не доведеш…

На сесії міської ради, яка відбулася через тиждень після інциденту на Водоканалі, ситуацію розбирали. Міський голова Микола Боровець обіцяв, що буде дано правову оцінку й винні будуть покарані. Утім, поки що ніде не оприлюднили висновків щодо цієї оцінки й покарань.
А ще Микола Боровець по гарячих слідах, доки навколо інциденту кипіли пристрасті, обіцяв кожному абоненту централізованого водопостачання перерахунок за вимушене зливання зіпсутої води в розмірі 0,6 куба.
Коли ж настав час перерахунку (квитанції за серпень), споживачі з подивом побачили в платіжках, що їм відмінусували по якихось там 40, 70 копійок. Декому «пощастило» — компенсували аж одну гривню десять копійок. На Водоканалі ж пояснили, що компенсацію розраховували за спеціальною методикою. Мовляв, залежно від переданих у попередні місяці показників.
І сміх і гріх. Декілька днів без води, зіпсута техніка, послуги сантехніків на ремонт, злив брудної (а тоді, після позапланової очистки, — хлорованої) води — і така методика, і така компенсація.
…На цьому тижні міський голова Микола Боровець представив нового начальника комунального підприємства Новоград-Волинської міської ради «Новоград-Волинське виробниче управління водоканалізаційного господарства» Олександра Тимофіїва працівникам КП «ВУВКГ». Про це повідомив відділ інформації міської ради.
«У ході представлення міський голова Микола Боровець побажав новопризначеному керівнику ефективної роботи та системи управління, наполегливості та сумлінного виконання професійних обов’язків.
Новий начальник КП «ВУВКГ» Олександр Тимофіїв запевнив, що працюватиме відповідально та сумлінно, модернізуватиме технічний стан підприємства та разом із колективом вирішуватиме проблематику та працюватиме над покращенням стану водозабезпечення Новоград-Волинської громади», — йдеться в повідомленні.
Що ж, повірили про «0,6 куба», повіримо й зараз?
Нагадаємо, що 31 серпня відбувся конкурс на заміщення вакантної посади начальника Водоканалу. Рішенням конкурсної комісії визначено переможцем Олександра Тимофіїва (детальніше — у минулому номері «Звягеля»).
Олег БРЮХАНОВ