Рятувальники та поліцейські продовжують проводити спільні інтерактивні уроки безпеки та громадські акції для школярів

Рятувальники та поліцейські продовжують проводити спільні інтерактивні уроки безпеки та громадські акції для школярів

З метою навчання підростаючого покоління елементарним правилам безпечної життєдіяльності, рятувальники та поліцейські Житомирщини об’єднали свої зусилля і наразі в навчальних закладах області масово проходять інтерактивні уроки «День з поліцейським та рятівником», а також громадські акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».


Так, 16 вересня фахівці ДСНС області, спільно із співробітниками Національної поліції регіону, провели інтерактивні уроки в навчальних закладах міст Коростеня, Овруча та Малина, а також у селищі Ружині Бердичівського району та селищі Ємільчиному Новоград-Волинського району. Рятувальники розповіли дітям про основні правила безпечної життєдіяльності: як поводитися під час різноманітних надзвичайних подій та ситуацій, у тому числі — і при виявленні підозрілих чи вибухонебезпечних предметів. Не залишилося поза увагою і нагадування про безпеку в побуті щодо безпечного використання електроприладів та газового устаткування тощо. Дітлахи із задоволенням спілкувалися з рятувальниками, жваво відповідали на запитання, розповідали, за яким саме номером телефонувати у разі виникнення пожежі чи іншого лиха та як саме потрібно себе поводити себе, аби біди взагалі не трапилося.
До того ж, рятувальники продемонстрували спеціальну та пожежну техніку й оснащення, що використовується ними в повсякденній службовій діяльності, детально пояснили, яким чином це все застосовується під час ліквідації надзвичайних подій чи ситуацій.
Правоохоронці провели пізнавальні заняття з Правил дорожнього руху, розповіли дітям про їхні права й обов’язки, а також про особливості професії поліцейського.
У межах інтерактивних уроків у Малині та Ємільчиному вогнеборці провели громадські акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» задля популяризації героїчної професії напередодні свого професійного свята — Дня рятівника.
ГУДСНС України в Житомирській області