Ярунь — в очікуванні битви за чемпіонство

ФК «Малин» переміг у пропущеному матчі, що відбувся в резервний день, 18 вересня, і вийшов на перше місце чемпіонату Житомирської області з футболу серед команд другої ліги.
У команди з Малина — 29 очок. На два очки менше має ФК «Ярунь». Решта команд суттєво відстають від дуету лідерів, тож доля чемпіонства вирішиться в очному протистоянні.
У межах 13-го туру, 25 вересня, на стадіоні в Яруні зійдеться команда господарів і гості з Малина. Початок матчу — о 16 годині.
Попри те, що після цієї гри залишиться ще один тур, очевидно, що розподіл місць значною мірою вирішиться цієї суботи. ФК «Ярунь» влаштовує тільки перемога. Малинчан задовольнить і нічия. Нагадаємо, що в грі першого кола ФК «Малин» розгромив ФК «Ярунь» — 7:0, але відтоді спливло багато води: ярунчани демонструють результативну й переконливу гру в останніх турах. Тим більше, що різницю забитих/пропущених, цілком ймовірно, рахувати не доведеться.
* * *

18 вересня на новоградському стадіоні «Авангард», у межах 15-го туру, зійшлися претенденти на бронзу обласної першості (перша ліга) — «Звягель-2» і СК «Овруч».
Напередодні очної гри обидві команди мали по 20 очок, але звягельчани посідали вищу сходинку турнірної таблиці, з огляду на кращу різницю забитих/пропущених.
Перемога дозволяла кожній із команд залишити прямого конкурента за спиною. Зі старту поєдинку активніше діяли господарі, створивши зо п’ять перспективних гольових нагод. Але гол стався аж у компенсований до першого тайму час. За «Звягель-2» відзначився Артем Гороницький.
У другій половині гри гості відігралися і мали більше шансів, щоб здобути перемогу, але рахунок не змінився — 1:1.
У турнірній таблиці в боротьбі за третє місце (до другого — аж 5 очок) зберігся паритет. До завершення першості обидві команди проведуть ще по три гри.
Зокрема, «Звягель-2» 9 жовтня на виїзді зіграє з баранівським «Кераміком», який під кінець сезону набрав ходу. У звітному турі в гостьовому поєдинку «Керамік» з рахунком 2:0 переміг ФСК «Іршанськ», але це все одно не дозволило піднятися з передостаннього місця в таблиці.
Олег БРЮХАНОВ