Старт сезону з бензопилами: чим працювати восени, яку бензопилу вибрати для осінніх робіт

Старт сезону з бензопилами: чим працювати восени, яку бензопилу вибрати для осінніх робіт

Незабаром розпочнеться сезон осінньої обрізки дерев та заготівлі дров. Щоб полегшити собі життя та добре підготуватися до цих робіт, варто заздалегідь подумати про необхідне обладнання. Український бренд електроінструментів для будівництва та ремонту Dnipro-M разом з майстром Сергієм Новосельцевим, який професійно займається доглядом за присадибними ділянками, провели тест-драйв нової лінійки бензопил та поділилися результатами.
ПИЛИ-УНІВЕРСАЛИ ДЛЯ ДАЧІ ТА ДОМУ
«Ланцюги та шини хорошої якості, зубці гарно прокалені. Часто виробники в середньому та бюджетному ціновому діапазоні намагаються економити на матеріалах, але в пилах, які я тестував, такого не помітив. У них зручні резинові ручки, а кришки баків з щільними гумовими кільцями не дають бензину протікати. У всіх моделей ланцюг не розтягувався», — каже Сергій Новосельцев.
Пилами Dnipro-M DSG-40H та DSG-45H майстер різав гілки та колоди невеликого та середнього діаметра. «Ці моделі не споживають багато палива, тому вони добре підійдуть для невеликого домашнього господарства, де є садок або потрібно заготовляти дрова, — зазначає майстер. — У моделі DSG-45H є насос-праймер для підкачки палива, тому вона запустилася значно швидше за DSG-40H, на якій праймера нема».
ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ СКЛАДНИХ ЗАВДАНЬ
«У моделі DSG-52H мені сподобалось співвідношення потужності та ваги: пила гарно різала товсті стовбури дерев, а руки не втомлювалися. Дубову колоду діаметром 42 см я розпиляв за 27 секунд. Думаю, ця пила підійде для великого господарства. Схожий результат показала й модель-флагман лінійки — пила DSG-62H. Маючи довшу шину та більшу потужність двигуна, вона стане в нагоді під час звалювання та розпилу великих дерев», — зазначив Сергій.
ПОРАДИ ВІД МАЙСТРА
«Якщо пиляєте дрова на «козлі», то краще це робити з помічником, який триматиме колоди, не даючи їм прокручуватися. Або зробити фіксатори, якими закріпити гілку. Підтягуючи ланцюг, варто трохи підняти шину догори, адже під час роботи вона буде саме в такому положенні. Не можна надто сильно затягувати ланцюг, бо так він швидко розтягнеться», — каже Сергій. Для роботи з пилами майстер радить вибирати щільний одяг та високі чоботи, а також пам’ятати про правила безпеки, надягати для захисту рукавиці, окуляри, а в разі тривалої роботи й навушники.
Нові бензопили можна протестувати та придбати в понад 380 салонах майстерності Dnipro-M по всій Україні. Гарантія на новинки — 3 роки. Нових покупців чекає знижка 200 гривень на першу купівлю.
Чекаємо вас на сайті dnipro-m.ua та у фірмових магазинах за адресами:

  • Новоград-Волинський, вул.Медична, 2. Тел.: 067-414-53-37

  • Новоград-Волинський, вул.Ніколаєва, 2. Тел.: 067-414-53-34