На Звягельщині поліцейські зафіксували продаж алкоголю неповнолітній

Працівники ювенальної превенції постійно проводять профілактичні рейди торговельними закладами міста і району для попередження випадків продажу пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв неповнолітнім. Упродовж літа поліцейські зафіксували 7 таких фактів.
Днями під час однієї з перевірок правоохоронці виявили ще один такий випадок 14-річна дівчина в одному із цілодобових магазинів м.Новограда-Волинського вільно придбала слабоалкогольний напій. Незважаючи на її юний вік, продавчиня, не запитавши відповідних документів, продала товар юнці. Поліцейські задокументували цей факт та оформили відносно жінки адмінматеріали за ч.2 ст.156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями…) КУпАП. Матеріали направили на розгляд відповідної комісії міськради.
21 вересня ухвалено рішення про притягнення продавчині до адмінвідповідальності у вигляді штрафу розміром 6800 гривень.
Також до відповідного підрозділу фіскальної служби поліцейські направили подання про позбавлення торговельного закладу ліцензії на право продажу алкогольних напоїв.
Правоохоронці нагадують, що, відповідно до чинного законодавства (ст.156 КУпАП), продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння особі, яка не досягла 18-річного віку, тягне за собою накладення штрафу — від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Новоград-Волинський районний відділ поліції