Хроніка 40/2021

НАМАГАВСЯ СКОЇТИ САМОГУБСТВО…
3 жовтня працівники сектору реагування патрульної поліції врятували чоловіка, який мав намір скоїти самогубство.
Близько 17 години до місцевої поліції надійшло телефонне повідомлення від 37-річного жителя Брониківської громади про те, що загорівся його сінник. Для перевірки інформації правоохоронці виїхали на місце події та сповістили про це рятувальників, які й ліквідували пожежу.
Приїхавши на виклик, патрульні побачили заявника, поведінка якого була агресивною. Раптом він дістав із кишені гострий предмет і почав розмахувати ним, погрожуючи вкоротити собі віку. Відтак зненацька розрізав собі руку.
Помітивши, що рана досить глибока, поліцейські надали постраждалому домедичну допомогу. Службовим автомобілем вони доставили його до лікувального закладу. Дорогою до лікарні правоохоронці слідкували за його станом і підтримували заспокійливою бесідою. У лікарні медики надали чоловікові відповідну допомогу. Життю чоловіка нічого не загрожує.
ВИКРИЛИ ЧОЛОВІКА В НЕЗАКОННІЙ ПОРУБЦІ ДУБІВ
До Новоград-Волинського районного відділу поліції звернувся працівник Червоновольського лісництва із повідомленням, що невідома особа здійснює порубку дерев.
Поліцейські встановили, що до вчинення правопорушення причетний 52-річний житель с.Броницької Гути Городницької територіальної громади.
Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України. Такі протиправні дії караються штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.
ПОЛІЦЕЙСЬКІ ОГОЛОСИЛИ ЧОЛОВІКУ ПРО ПІДОЗРУ ЗА ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО ЩОДО МАТЕРІ
45-річний житель Новограда-Волинського неодноразово потрапляв у поле зору поліцейських через скарги від 71-річної матері на його агресивну поведінку. Він зловживає спиртним, ніде не працює і постійно спричиняє конфлікти вдома, під час яких принижує літню матір і навіть виганяє її з будинку.
Поліцейські складали відносно сімейного дебошира адміністративні протоколи, виносили термінові заборонні приписи та проводили профілактичну роботу. До чоловіка застосовували адміністративні арешти та штрафні санкції, однак такі заходи не вплинули на його поведінку.
Цього разу за фактом вчинення домашнього насильства (ст.126-1 ККУ) слідчі Новоград-Волинського райвідділу розпочали кримінальне провадження. Днями правоохоронці оголосили йому про підозру. Триває досудове розслідування.
За домашню тиранію чоловікові може загрожувати покарання у вигляді громадських робіт, піврічного арешту, обмеження волі на строк до 5 років або до 2 років ув’язнення.
Із початку року звягельські правоохоронці склали майже 600 адміністративних матеріалів за вчинення домашнього насильства.
ДНЯМИ В ОБЛАСТІ СТАЛОСЯ ТРИ ДТП ЗА УЧАСТІ ДІТЕЙ
Троє дев’ятирічних дітей постраждали в дорожньо-транспортних пригодах на території області.
Зранку 1 жовтня в Бердичеві 57-річний водій ВАЗа травмував хлопчика, який перетинав проїжджу частину дороги в межах пішохідного переходу. Дитину госпіталізували до реанімаційного відділення місцевої лікарні.
Того ж дня, близько 10:20, 33-річна водійка «KIA» в обласному центрі наїхала на 9-річного жителя Оліївської громади, який переходив дорогу. Хлопчика доставили до дитячої обласної лікарні в стані середньої тяжкості.
Увечері 1 жовтня на майдані Короленка, що в Житомирі, 57-річний керманич «BMW X3» здійснив наїзд на 9-річного пішохода. Дитину із закритим перелом обох ніг госпіталізували до лікарні.
У всіх випадках відкриті кримінальні провадження за ознаками ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Призначені відповідні експертні дослідження, проводяться інші слідчі дії для встановлення всіх обставин.
ВІДКРИТО ДВА ПРОВАДЖЕННЯ ЧЕРЕЗ ЗАГИБЕЛЬ НА ВИРОБНИЦТВІ
1 жовтня до поліції надійшли повідомлення про госпіталізацію до лікарні двох чоловіків.
Із території приватного підприємства до реанімаційного відділення Черняхівської лікарні в тяжкому стані, без свідомості, був госпіталізований 24-річний хлопець.
Під час перевірки обставин на місці події поліцейські встановили, що під час виконання робіт із підвищеною небезпекою були порушені правила безпеки, у результаті чого впала кран-балка і травмувала потерпілого. На жаль, отримані ним ушкодження виявилися несумісні з життям. 3 жовтня хлопець помер у лікарні.
1 жовтня, близько 13:00, фельдшер екстреної медичної допомоги повідомив до поліції про госпіталізацію 57-річного чоловіка, жителя с.Глезного. Встановлено, що на одній із вулиць с.Громади Любарської ТГ проводилися роботи із заміни опор ліній електропередач. Під час їх демонтажу один зі стовпів упав на електромонтера. Від отриманих травм він помер у лікарні.
За обома фактами поліцейські відкрили кримінальні провадження за ознаками правопорушень, передбачених ч.2 ст.272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Триває встановлення всіх обставин.
Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді обмеження волі до 5 років або ув’язнення терміном до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
За матеріалами Новоград-Волинського районного відділу поліції та відділу комунікації поліції Житомирської області підготував Олег БРЮХАНОВ