За проєкти Бюджету участі надійшло 3025 голосів: що буде реалізовано

За проєкти Бюджету участі надійшло 3025 голосів: що буде реалізовано

Голосування за проєкти Бюджету участі, які будуть реалізовані коштами бюджету громади в 2022 році, тривало з 27 по 30 вересня. Цього разу можна було проголосувати як особисто (по старостинських округах та в місті), так і онлайн на спеціальній електронній платформі.
Жителі мали змогу обирати два проєкти — великий (кошторис до 200 тисяч гривень) і малий (кошторис до 100 тисяч гривень). На вибір було запропоновано 10 великих і 8 малих проєктів.
Загалом 18 проєктів отримали 3025 голосів. Про це зазначають у відділі підтримки громадських ініціатив та енергоефективності міської ради.
Серед великих переможцем став проєкт «Територія розумного відпочинку: грай і вчись» — створення якісного нового майданчика для розвитку інтелектуального дозвілля жителів (автор — А.В.Власюк). Завдання: викласти алеї з тротуарної плитки, встановити шахову та шашкову дошки з плит, придбати лавки, урни, провести ремонтно-будівельні роботи з облаштування території (вул.Пушкіна, 46, територія ліцею №4). Кількість голосів: онлайн — 501, офлайн — 182.
Малі проєкти-переможці:

  1. «Благоустрій ставка «Океан» — популяризація активного відпочинку та сприяння розвитку «зеленого туризму» (автор — О.А.Терещук). Завдання: провести рекламну кампанію, долучити школярів до роботи в проєкті, встановити 3 бесідки, 4 лавки, намостити велодоріжку навколо берегів ставка, насадити липи, встановити ліхтарі навколо водойми (ставок «Океан», с.Наталівка). Кількість голосів: онлайн — 50, офлайн — 413;

  2. «Реконструкція арки «Небесної сотні та загиблим учасникам АТО» (влаштування елемента тризуб) на вулиці Шевченка, 9А, в м.Новограді-Волинському — увіковічнення пам’яті героїв, які віддали життя за незалежність України, з метою гідного відзначення 30-ї річниці Незалежності України (автор — Р.В.Ляшук). Завдання: виготовити та встановити металеву конструкцію у формі тризуба в центрі Арки (вул.Шевченка, 9А, собор). Кількість голосів: онлайн — 44, офлайн — 207;

  3. «Спортивно-оздоровчий комплекс «Шкільний» — залучення всіх верств населення до здорового способу життя (автор — О.С.Чернявська). Завдання: встановити багатофункціональний спортивний комплекс (вул.Гоголя, 9, біля ЗОШ №9). Кількість голосів: онлайн — 157, офлайн — 42.


Олег БРЮХАНОВ