Інформація щодо поширення коронавірусної інфекції

Інформація щодо поширення коронавірусної інфекції

Станом на 6 жовтня серед жителів міської територіальної громади виявлено 48 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) під наглядом сімейних лікарів 183 особи з лабораторно підтвердженим випадком COVID-19.
На стаціонарному лікуванні в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО», станом на 6 жовтня, перебуває 107 пацієнтів. Із них 99 хворих на коронавірусну інфекцію, 8 — із підозрою. Серед пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні, 60 осіб знаходиться на кисневій підтримці та 3 пацієнти на апараті ШВЛ. ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Серед хворих пацієнтів — лише 9 вакцинованих, у яких перебіг захворювання не важкий.
В Україні триває п’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19, на якому щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років. У нашій громаді щеплення можна отримати на базі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради за адресою: площа Лесі Українки, 9 (приміщення міського Палацу культури), де працює Центр вакцинації населення (у будні та вихідні дні, з 9-00 до 14-00 год).
Станом на 6 жовтня медичними працівниками КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради проведено 28 609 щеплень проти COVID-19.
Алла БОРИШКЕВИЧ, начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради