Хроніка 42/2021

Хроніка 42/2021

У ДТП ЗАГИНУЛИ ДВІ ЛЮДИНИ
Дорожньо-транспортна пригода сталася 17 жовтня, близько 00:40, на 178-му км автодороги «Київ — Чоп». Унаслідок події загинули дві людини. Поліція розпочала досудове розслідування.


Попередньо, водій вантажівки «Mercedes», 32-річний житель Київської області, рухаючись між селами Мартинівкою та Видумкою в напрямку Новограда-Волинського, здійснив зіткнення з автомобілем «AUDІ» під керуванням 60-річного жителя Рівненщини, який здійснював виїзд із узбіччя.
У результаті ДТП водій AUDІ та його пасажирка загинули на місці.
Попередня правова кваліфікація події — ч.3 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Триває з’ясування всіх обставин.
Шановні водії! Будьте уважними й обережними під час руху, особливо — у нічний час або упродовж тривалого перебування за кермом. Пам’ятайте, що втома — один із чинників ризику потрапляння в ДТП. Відчувши потяг до сну, утому, погіршення самопочуття, зупиніться у безпечному місці та дозвольте собі короткий відпочинок, а за необхідності зверніться по допомогу.
РЯТУВАЛЬНИКИ ЖИТОМИРЩИНИ ВІДРЕАГУВАЛИ НА 94 ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАДЗВИЧАЙНІ ПОДІЇ
У період із 10 по 16 жовтня підрозділи Головного управління ДСНС області здійснили 94 виїзди для надання допомоги населенню та ліквідації наслідків надзвичайних подій. Під дією різних факторів п’ять осіб загинули та троє травмувалися. Ще трьох осіб вдалося врятувати.
Упродовж минулого тижня вогнеборці ліквідували 78 пожеж в області, під час яких загинули 4 людини.
Один із нещасних випадків трапився в с.Барашах Новоград-Волинського району, де на пожежі загинув 60-річний чоловік. Фахівці припускають, що до трагедії призвела необережність під час паління.
Цю згубну звичку спеціалісти розглядають і причиною пожежі в селищі Новій Боровій Житомирського району. Там у вогні загинув 46-річний власник квартири.
У с.Жерделі Бердичівського району загорівся дім через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення. У помешканні також виявлено загиблого 41-річного селянина.
Упродовж зазначеного періоду підрозділи ДСНС області 10 разів виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, надання допомоги населенню та іншим службам. Так, 5 разів відкривали двері помешкань, власники яких потребували допомоги. Один виїзд здійснили на зрізання аварійних дерев та ще 4 рази реагували на інші повідомлення. Група піротехнічних робіт ГУ ДСНС України в Житомирській області знищила протягом тижня 6 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.
Враховуючи збільшення кількості загиблих та травмованих людей на пожежах, рятувальники Житомирщини закликають населення відповідальніше ставитися до своєї безпеки. Зокрема, осінній період вимагає потурбуватися про справність та безпечність приладів опалення. Варто вчасно очистити димоходи та печі від сажі, перевірити піч на наявність тріщин. Біля кожної печі перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5х0,7 м. Не залишайте малолітніх дітей без нагляду, не дозволяйте малечі бавитися сірниками та не покидайте ввімкненими електрообігрівальні пристрої під час виходу з будинку. Любителів паління застерігаємо не курити цигарки в ліжку, особливо — у стані алкогольного сп’яніння. У разі виникнення надзвичайної події одразу набирайте номер «101».
ЗА ДОБУ РЯТУВАЛЬНИКИ ЛІКВІДУВАЛИ П’ЯТЬ ПОЖЕЖ У ПРИВАТНОМУ СЕКТОРІ
До Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному дерев’яному житловому будинку в с.Киянці Барашівської громади Новоград-Волинського району.
На місці події бійці ДСНС встановили, що осередок загоряння знаходиться на кухні, де вогонь охопив побутові прилади та домашні речі. Існувала загроза поширення загоряння по інших приміщеннях оселі.
За годину пожежу ліквідовано. Вогнем знищено домашні речі та побутову техніку на кухні площею 9 кв.м. Інші приміщення від полум’я ушкоджень не зазнали.
До гасіння залучалися 3 чоловіки особового складу та 1 одиниця техніки. Попередня причина пожежі — коротке замикання електромережі.
Також уночі два відділення фахівців ДСНС ліквідували загоряння двох дерев’яних господарчих будівель загальною площею 44 кв.м у Бердичеві. Вогнем одну споруду знищено, іншу — пошкоджено.
Крім того, упродовж доби ліквідовано займання цегляної господарчої будівлі в с.Тютюнниках Житомирського району, цегляної лазні в с.Станишівці того ж району та цегляного гаража в місті Новограді-Волинському.
Під час цих пожеж загиблих та травмованих немає. Остаточні обставини надзвичайних подій встановлюють фахівці.
За матеріалами ДСНС і поліції підготував Олег БРЮХАНОВ