Висадили алею яблунь в пам’ять про жінок-захисниць

Висадили алею яблунь в пам’ять про жінок-захисниць

Алею пам’яті на честь загиблих у російсько-українській війні жінок-захиниць висаджено біля Меморіалу загиблим учасникам АТО. Ініціаторами всеукраїнського проєкту є «Жіночий ветеранський рух».
До акції долучилися представники влади та виконавчих органів, військові, студенти та мешканці громади. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання, поклавши квіти до висаджених дерев.
Алея пам’яті налічує 20 яблунь — кожна присвячена загиблій жінці. Мова йде про військових медиків, кулеметниць, розвідниць та волонтерок. Поряд із кожним деревом встановлено іменну табличку з короткою інформацією. За QR-кодом на загальній табличці можна переглянути історії захисниць та документальні фільми.
Одну з яблунь присвячено Сабіні Галицькій, яка навчалася в нашому медичному коледжі. Нагадаємо, група виконувала бойове завдання в Луганській області, коли у військових влучив ворожий снаряд.
Голова жіночого ветеранського руху Андріана Сусак зазначила, що мета проєкту — вшанувати пам’ять подвигу жінок. Тепер кожен може підійти до квітучої яблуні захисниці, через QR-код переглянути, якою вона була і згадати. Дякуємо всім, хто долучився до важливої ініціативи.
Юлія КЛИМЧУК